Авария в завод "Неохим" в Димитровград

0
Голямо количество жълт дим бе изпуснато от торовия завод
Голямо количество жълт дим бе изпуснато от торовия завод Видео: Asenovgrad.net

Голямо количество жълт дим бе изпуснато от торовия завод

Огромно количество жълти пушеци излязоха днес от торовия завод Неохим в Димитровград. Причината е била авария в цеха за азот, който веднага е спрян. В атмосферата са изпуснати организирани и неорганизирани емисии на азотни окиси, коментира директора на РИОСВ - Хасково, Наталия Пачеманова, предава Asenovgrad.net.

Пачеманова коментира, че няма място за притеснение за населението на Димитровград, отчетените стойности от АИС - Димитровград на изпуснатите азотни окиси по времето на аварията са били 20µg/m3, при средночасова норма до 200 µg/m3. Вятърът е бил от запад, поради което и азотните окиси не са се разпространили в посока към града.

По информация от РИОСВ, които са извършили проверка на място веднага след получаване на сигнал, емисиите са изпускани от предпазния клапан в машинна зала на цеха за азотна киселина, а останалите през комина на му. Причината за аварията, според служителите в Неохим, е била паднало ел. напрежение, в следствие на което се е задействала блокировка на клапан на комплексен машинен агрегат и автоматичната система за безопасно спиране на инсталацията. При спирането на инсталацията се е чул и гръм, което е притеснило и димитровградчани, които са го чули.

По непотвърдена и неофициална информация, причина за аварийната ситуация може да бъде и внезапното и неочаквано спиране на подаване на газ към предприятието.

От торовия завод все още се въздържат да дадат информация по въпроса, но ще очакваме и тяхната позиция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари