Ярко оранжев дим се издигнал над "Неохим", чул се и гръм

0
Измерванията не са отчели превишени стойности на азотни оксиди във въздуха
Измерванията не са отчели превишени стойности на азотни оксиди във въздуха Видео: NOVA

Според работещи наблизо преди това се чул силен звук, наподобяващ гръм

Спешна проверка в химическия заводНеохим” в Димитровград заради ярко оранжев дим над предприятието в ранния следобед, предаде NOVA

Според работещи наблизо преди това се чул силен звук, наподобяващ гръм. На място веднага пристигна екип на екоинспекцията, който извърши проверка. Причината за ситуацията е задействан клапан в инсталация за производство на азотна киселина заради спад в напрежението.

Измерванията не са отчели превишени стойности на азотни оксиди във въздуха.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    МГ „Баба Тонка“
    С респект към учителката ми по химия г-жа Райна Захариева: газът вероятно е азотен двуокис, или т. нар. „лисича опашка“. Червеникаво-кафяв токсичен газ с характерна остра миризма... https://bg.wikipedia.org/wiki/Азотен_диоксид
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари