Атомният кислород унищожава коронавируса за 2 секунди

0
Властите в Китай реагираха много бързо, след като разбраха, че трябва да въздействат физически на вируса. Те поставиха до леглото на всеки заразен инсталация, която на базата на т.нар. молекулярни сита задържа азота, но освобождава кислорода в помещението
Властите в Китай реагираха много бързо, след като разбраха, че трябва да въздействат физически на вируса. Те поставиха до леглото на всеки заразен инсталация, която на базата на т.нар. молекулярни сита задържа азота, но освобождава кислорода в помещението

При йонизацията алкалната вода се превръща в изключително силен антиоксидант

Имат ли място озонотерапията и отрицателните кислородни йони като неспецифично средство за лечението на COVID-19, обяснява офталмологът д-р Красимир Коев - доцент в Института по електроника на БАН, информира zdrave.to

Властите в Китай реагираха много бързо, след като разбраха, че трябва да въздействат физически на вируса. Те поставиха до леглото на всеки заразен инсталация, която на базата на т.нар. молекулярни сита задържа азота, но освобождава кислорода в помещението. Това осигурява възможността до болния човек да има три пъти по-голяма от обичайната концентрация на кислород. Приложена е и технология за превръщането на кислорода в озон. 

Този подход е ефективен, защото атомният кислород унищожава коронавируса за 2 секунди. За сравнение, другите методи за дезинфекция са по-неефективни и бавни. Хлорът, например, го унищожава след 8 часа. Точно затова прилагането на физически въздействия с озон е особено ефикасен метод за дезинфекция и на въздуха, и на повърхности. 

Известният кардиохирург проф. Иво Петров е приложил на практика в клиниката, която завежда, изобретението на проф. Жеко Ганев от Стара Загора. Там са поставени няколко озонови йонизатора за въздух за въздействие срещу COVID-19. Приложил го и на няколко пациенти, като се отбелязват добри резултати. Проф. Петров прилага и озонови йонизатори за йонизиране на водата. Ефектът се дължи на това, че озоновата молекула е много нестабилна, бързо се разлага и поради факта, че е с висока окислителна активност, унищожава вируси, бактерии и други микроби. Със специална апаратура озоновата молекула може да се разложи на три отрицателни кислородни йона - анионен кислород. 

Синтезирането на три отрицателни кислородни йона позволява да се унищожи коронавирусът, тъй като те се свързват с обвивката на вируса и възпрепятстват свързването му с човешките клетки. По този начин той не може да се размножава поради липса на ДНК от клетките. 

От направените изследвания се установява, че най-много отрицателни йони има около водопадите - 50 000 на куб. см. В планините стойностите на отрицателните йони са от 8 000 до 12 000  на куб. см. Малките населени места имат естествена йонизация между 500 и 1 200 в куб. см. В големите градове естествената йонизация е между 100 и 500 в куб. см. въздух. Вероятно затова в най-големите градове, като София, Пловдив, Варна, където има най-много прахови частици и няма достатъчно отрицателни йони във въздуха, са установени най-много болни от COVID-19. 

Естественото йонизиране на въздуха се ползва и в практиките от йога. Високи стойности на отрицателни йони са установени и около бор, ела, кедър, както и при градинското растение здравец. Въздухът в Родопите е сред най-лечебните в света. Това е планината в България и една от малкото в света с изключително високо ниво на отрицателна йонизация. Наскоро се разбра, че е открита немска карта от Втората световна война, на която фигурират районите с отрицателна йонизация на въздуха. Родопите е един от тези райони, специално ограден с червени линии“, споделя ученият от БАН. 

Водата е най-големият източник на енергия в човешкото тяло. Нейното движение вътре и извън клетките доставя голямо количество енергия, ето защо първият симптом на дехидратацията най-често е умората. Йонизираната вода (наричана още активирана, структурирана вода) е тази, през която е преминал електрически ток и я е разделил на заредени частици. При йонизацията положително заредените йони се привличат към отрицателния електрод, а отрицателно заредените се привличат от положителния електрод. Но йонизацията променя получената вода по начин, който преминава отвъд разделянето на йоните. В процеса на йонизация се извършват три основни промени. 

• Промяна на рН. Този показател е мярка за киселинност или алкалност, като скалата варира от 0 за киселинност, до 14 за алкалност. Един разтвор е неутрален, ако рН е 7. Алкалната вода съдържа и повече кислород. С увеличаване на рН, се увеличават отрицателните йони и когато човек пие алкална вода, приема повече кислород. За човешкото тяло рН е от огромно значение, особено в кръвта. За нормално рН в кръвта се смята между 7.30 и 7.45. Киселинността в кръвта е пряк показател за това колко кислород е на разположение за нуждите на вашите клетки. Кръв с рН 7.45 съдържа 65% повече кислород, от тази с рН 7.3. Липсата на кислород и последващата метаболитна ацидоза е компонент на почти всяка болест. 

Днес тялото и кръвта на повечето хора са по-киселинни от нормалното. Това е резултат на некачествен режим (много захар, безалкохолни напитки, голямо количество протеини и рафинирани въглехидрати), дехидратация, стрес и замърсители. Всичко това допринася за появата на ацидоза, а оттам и до заболявания и преждевременно остаряване. Ацидозата намалява способността на тялото да усвоява минералите и хранителните вещества, редуцира производството на енергия и забавя клетъчното възстановяване. Ацидозата е причина за втвърдяването на артериите и ни прави по-податливи на умора и заболявания. В свръхкиселинното тяло поддържането на нормално рН в кръвта е трудно. Понякога тялото няма друг избор, освен да взема алкални минерали от органите и тъканите, включително от костите и зъбите. 

Ползите от приемането на вода с високо рН са: 

1.Неутрализират се киселинните отпадъци в тъканите и кръвта, и се предотвратява отлагането им в органите, костите и зъбите.

2.Пиенето на алкална вода, особено 20 минути преди хранене, подпомага храносмилането и усвояването на нутриентите.

3.Освобождават се бикарбонати, които се изпращат в кръвния поток и се използват за балансиране на рН на кръвта и други телесни течности.

• Втората промяна, която протича във водата по време на йонизацията, е в окислително-редукционния потенциал (ОРП). Това е мярка за степента на окисление или редукционната способност на един разтвор. ОРП е мярка за антиоксидантната способност на един разтвор.  Всеки един разтвор с отрицателна стойност на ОРП е антиоксидант, а разтвор със силно отрицателна стойност на ОРП е отличен антиоксидант. 

Окислителните реакции в нашето тяло са необходима функция на имунната система, за да отнема електрони от бактериите и други нашественици, и по този начин да предотврати развитието на инфекция в тялото. За даряване на електрони са използват антиоксидантите, които предотвратяват разрушителната верижна реакция. Ако има недостиг на антиоксиданти, окислението продължава, като разрушава добрата тъкан - този процес е известен като освобождаване на свободни радикали. Антиоксидантите са тези, които спират освобождаването на свободни радикали. Повечето бутилирани минерални води имат ОРП между +150 и + 300 миливолта. Чешмяната вода може да има ОРП до +500. От друга страна, прясно изцеденият портокалов сок има ОРП между - 200 и - 100, т.е., неговото антиоксидантно свойство е очевидно. Изложен на въздух обаче сокът ще се окисли или ще изгуби антиоксидантната си способност. Повечето обработени портокалови сокове имат положително ОРП, т.е., те вече не са антиоксиданти.

• При йонизацията алкалната вода се превръща в изключително силен антиоксидант. Йонизираната вода има ОРП между - 300 и - 800, в зависимост от това от каква вода ще бъде преструктурирана. С други думи, чаша йонизирана вода има по-голямо антиоксидантно свойство от чаша прясно изцеден портокалов сок. Редовното пиене на алкална, антиоксидантна вода може да намали възпаленията, болките, болестите и другите симптоми на наличие на свободните радикали. Пиенето на вода с отрицателен ОРП оказва положителен ефект и на червата. Многобройните проблеми с храносмилането са резултат от нарушаване на баланса на микроорганизмите в храносмилателния тракт, но те могат да се решат с възстановяване и поддържане на полезни микроорганизми в него. 95% от добрите бактерии в червата са анаеробни и се нуждаят от отрицателни ОРП стойности, за да живеят. Пиенето на вода и консумирането на храни с отрицателни ОПР стойности увеличава броя на добрите бактерии в храносмилателния тракт и допринася за поддържане на микробиологичен баланс. 

Как може да ни помогне йонизираната вода? 

• Енергия - едно от първите неща, които повечето хора забелязват, пиейки вода, е повече енергия. Когато подобрите ефективността на основната субстанция в тялото си (водата), неминуемо ще имате повече енергия.

• Спокоен сън - това е другият положителен ефект, който много хора забелязват.

• Детоксикацията е естествен начин на тялото да отстрани или неутрализира токсините. Без достатъчно енергия, хранителни източници и достатъчно вода обаче, токсините се складират там, където могат да засегнат важни за тялото функции. 

Нищо друго не помага за прочистването и елиминирането така, както добрата отрицателно йонизирана вода. Водата хидратира кръвта и лимфата така, че токсините да се придвижат бързо по пътищата за детоксикация. Когато подобрите качеството и действието на водата, която пиете, детоксикацията ще е по-ефективна и токсините ще бъдат елиминирани редовно. Имайте предвид, че симптомите на прочистването понякога могат да бъдат подобни на тези при лека настинка или грип - главоболие, умора, кожни проблеми, кашлица, стомашно разстройство и други. Ако имате някои от тези симптоми, пийте повече вода, за да помогнете на тялото си да отстрани токсините и отпадъците от вашата система. 

• Има определени здравословни проблеми, които се повлияват по-бързо, в сравнение с други. Тези, възникнали във връзка с дехидратацията и/или ацидозата, включват проблеми с кръвната захар, астма и алергия, високо кръвно налягане, кожни проблеми, храносмилателни, артрит и други ставни страдания.

Природата йонизира водата, докато тя скача по скалите, спуска се по склоновете на планините или извира дълбоко от недрата. Земята е най-големият източник на свободни електрони и затова хората се чувстват толкова добре сред природата. За съжаление, не всички можем да живеем в подножието на водопад, но пък е възможно да дадем на тялото си чиста йонизирана, структурирана вода. Йонизираната вода има три основни свойства: тя е алкална - неутрализира киселинността в организма; антиоксидантна - помага на тялото да се пречисти по естествен начин; преструктурирана - бързо и лесно хидратира клетките в организма. Хората, които пият йонизирана вода, усещат прилив на енергия, защото кръвта се чисти и в нея започва да тече голямо количество кислород, необходим за всички клетки. Препоръчва се при кожни проблеми, умора и липса на енергия, проблеми с храносмилането, сърдечносъдовите заболявания, диабет, безсъние, алергия, астма, главоболие, болки в ставите и мускулите, белодробни болести и др. Йонизатори за йонизирана вода променят чешмяната вода в питейна, вкусна, пречистена от хлор, тежки метали, олово, ръжда и други примеси. В нея се запазват всички полезни минерали и се йонизира чрез електролиза, което я превръща в алкална, антиоксидантна, преструктурирана, т.е., пълна с енергия вода.  

Полезна информация и за киселата вода

Докато алкалната вода приема електрони, киселата отдава електрони, което води до получаването на разтвор с висока положителна стойност на ОРП. Такава вода е със свободни радикали и може изключително бързо да унищожава бактерии, гъбички и вируси. Силно киселата вода е доказано антибактериална, антимикробна и антигъбична, използва се като дезинфектант в много болници и ресторанти. Освен за антибактериално почистване на рани, силно киселата вода може да се използва и в кухнята, като с нея се дезинфекцират кухненски плотове и дъски за рязане. Естествената киселинност на водата помага за премахване на упорити наслагвания върху чаши и други повърхности. 

Молекулната структура има мощно въздействие върху способността на водата да хидратира клетките и да пренася енергията в тялото. Водата е, както казват химиците, с “полярна молекула”. Тя има положително заредена и отрицателно заредена страна според начина, по който електроните се подреждат във всеки атом. Това означава, че когато водата е поставена в електрическо поле, молекулите трябва да се организират по специфичен начин, така че да останат стабилни в него. Водните молекули приемат хексагонална кристална структура, която буквално може да промени свойствата на водата. Кристалната структура подсилва свойството на водата да хидратира клетките, да пренася хранителните вещества, да премахва отпадъка, да поддържа метаболитните процеси и да подобрява клетъчната комуникация. 

През 1986 г. нова теория, наречена теория за молекулната водна среда, е предложена на онкологичен симпозиум. Според нея снабдяването на тялото с вода с кристална структура може да увеличи жизнеността, да забави стареенето и да предотврати болестите. Теорията бе базирана на изследване, което разкрива следното:

• по-голяма структурираност на водата в тялото на дете, отколкото в тялото на възрастен;

• по-голяма структурираност на водата, заобикаляща здраво ДНК, в сравнение с раково ДНК;

• по-голяма структурираност около протеините на здравата тъкан, в сравнение с протеините на раковите клетки;

• способността на структурираната вода да премахне запека;

• свойството на структурираната вода да забави развитието на раковите клетки. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари