Атлет, командос, оперна певица, министри и дипломат са кандидати за депутати от Русенско

0
Сред кандидатите е и ортопедът хирург Алпер Мурадов
Сред кандидатите е и ортопедът хирург Алпер Мурадов

Лекоатлет с неподобрени национални рекорди, командос, оперна певица, министри и областен управител са сред кандидатите за депутати от Русенско.

В листата на ГЕРБ-СДС в Русе за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли тази година е бившият известен лекоатлет Евгени Игнатов. В зала той има три неподобрени национални рекорда при мъжете – на 1500, 2000 и 3000 метра, а на открито са пет – 1500, 2000, 3000, 5000 и на 10 000 метра. Постиженията записва между 1981 и 1988 година. Националният рекорд в основната му дисциплина – 5000 м, постига през 1986 г. на Европейския шампионат по лека атлетика в Щутгарт. Тогава пробягва разстоянието за 13 минути, 13 секунди и 15 стотни, като завършва на четвърто място, предава БТА.

Игнатов, който по професия е икономист, сега е общински съветник в Русе и президент на лекоатлетическия клуб „Дунав“.

Водач на листата на ГЕРБ-СДС отново е бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев. Той е мениджър „Публични комуникации“. Кралев също има постижение в леката атлетика. Преди 35 години поставя държавен рекорд по бягане на 20 км за юноши – 1 час, 6 минути и 15 секунди. Оказва се, че младите ни бегачи и до днес не могат да го подобрят.

На второ място е Десислава Атанасова. Тя е магистър по „Право“ и „Политология и европейска интеграция“. Депутат е в пет парламента, а в периода 2012-2013 г. е била и министър на здравеопазването. В 45-о Народно събрание е и председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Трети в листата е председателят на Районната колегия към Българския лекарски съюз в Русе д-р Цветан Райчинов, който е и бивш шеф на БЛС.

Областният координатор на „Има такъв народ“ в Русе Светлин Стоянов е начело в листата на партията. Той бе водач и на предишния вот, когато формацията на Станислав Трифонов спечели най-много гласове в Русенско. Стоянов, който бе депутат в 45-о Народно събрание, има над 23-годишен опит в сферата на охраната и сигурността. Бил е офицер от НСО в екипа за лична охрана на бившия премиер Иван Костов, а след това и на бившия председател на парламента Огнян Герджиков. Работил е и в банковата сфера.

На второ място е Васил Георгиев. Той също бе депутат в 45-о Народно събрание. Георгиев е бил търговски аташе в посолството на България в Анкара, а също и мениджър в голяма международна компания. Завършил е „Тюркология“, „Право“ и „Финанси“.

Трети е бившият командос Билян Кършовски, който работи в сферата на военно-промишления комплекс.

Сред кандидатите за депутати е и ортопедът хирург Алпер Мурадов.

Коалиция „БСП за България“ в Русе, както и на предишните избори, е водена от Крум Зарков. Завършилият Сорбоната в Париж със специалност „Международно публично право и право на международните организации“ е бил депутат в 44-о и 45-о Народно събрание, а доскоро и член на Изпълнителното бюро на БСП.

На второ място е Пламен Рашев – икономист и председател на Общинския и Областен съвет на БСП в Русе, бивш общински съветник, както и депутат в 45-о Народно събрание.

Трета е Ивалинка Цанкова. Тя е собственик и ръководител на семеен земеделски бизнес за производство на лозов посадъчен материал. През годините е била общински съветник и заместник-кмет на община Иваново, член на Църковното настоятелство на Русенска митрополия.

Сред кандидатите е и Валери Иванов -изпълнителен директор на „Дунавски драгажен флот“, който е представител на коалиционния партньор АБВ.

Начело на листата на коалиция „Демократична България – Обединение“ е дипломатът Стефан Тафров, който е и член на Изпълнителния съвет на „Да, България“. Тафров е интeлeктyaлeц, пoлитик, oбщeствeник и eдин oт създaтeлитe нa CДC и в. „Дeмoкpaция“. Бил е зaмeстник-министъp нa външнитe paбoти в пpaвитeлствaтa нa Филип Димитpoв и Ивaн Koстoв, пoслaник нa Бългapия пoслeдoвaтeлнo в Итaлия, Beликoбpитaния, Фpaнция и ЮHECKO, кaктo и двa пъти пoслaник, пoстoянeн пpeдстaвитeл нa Бългapия в OOH – Hю Йopк.

Коалицията на предишните избори спечели един мандат в Русе, като водачът тогава Митко Кунчев – бивш дългогодишен директор на математическата гимназия и общински съветник, бе избран за депутат.

На второ място е университетският преподавател Иван Станев от ДСБ, а трета е съпартийката му Розина Първанова – собственик на медицинска лаборатория в крайдунавския град.

Сред кандидатите за депутати е и председателят на туристическо дружество „Приста“ Сашо Попов – активен турист и пещерняк.

Водач на ДПС в Русе е Бюрхан Абазов – бивш заместник-министър на земеделието, депутат в три парламента и аграрен инженер. На второ място е областният председател на партията в Русе Дауд Ибрям, който е два мандата общински съветник, бил е и директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе.

На трето място е Айлян Карамехмедова – бивш заместник-областен управител на Русе, трети мандат общински съветник в град Бяла и общински председател на ДПС там.

Сред кандидатите е и кметът на Ветово д-р Мехмед Мехмед.

Коалиция „Българските патриоти“ /ВМРО, НФСБ и „Воля“/ ще бъде водена в Русе от заместник-председателя на ВМРО Искрен Веселинов. Той е депутат в 43-о и 44-о Народно събрание.

След него в листата е бившият областен управител на Русе Галин Григоров, а трети е представителят на „Воля“ Вихрен Бухов – регионален мениджър на аптеки „Марешки“.

Кандидат за депутат от „Българските патриоти“ е и предприемачът и дарител Нина Крушева.

Водач на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ е лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева. Тя участва в четири парламента, като е заместник-председател на 45-о Народно събрание.

На второ място е областният координатор на „Изправи се. БГ“ в Русе Константин Георгиев, който е магистър фармацевт. Трети е Ивайло Коцев – икономист и фармацевт. В листата също е и оперната певица Владислава Гарвалова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари