Астрологична прогноза за месец март

2
Март е ключов месец, тъй като в него започва астрологичната нова година
Март е ключов месец, тъй като в него започва астрологичната нова година

Първият пролетен месец има мощна енергия и голям творчески потенциал.

Хороскопът за март обещава промени за много знаци на зодиака. Това е активно и динамично време.

Март е винаги ключов месец, тъй като в него започва началото на астрологичната нова година.

Двете пълнолуния през март ще дадат мощен старт за новата астрологична година.

Март също като януари започва и завършва с две пълнолуния, които ще продължат тази силна женска, лунна енергия, която се разгръща от началото на годината. Първото пълнолуние на месеца ще бъде в земния знак Дева на 2 март в 02:52ч.

Нейната енергия е всичко, което подхранва сърцето и душата и настройва за добро нашето тяло. Това е перфектното пълнолуние да планирате медицински преглед или изследвания. Също така е подходящо време за почистване на шкафовете и за премахване на старите неща.

Показва перспективите на проектите и призовава да се въведе ред в нещата, идеи и планове да са основани на конкретен и прагматичен подход. Второто пълнолуние ще бъде в знака Везни на 31 март в 15:38ч.

Това пълнолуние може да се почувства по-интензивно и може да доведе до проблеми в партньорствата, които трябва да бъдат елиминирани и решени навреме. То носи трудни сценарии и влошаване на проблемите, без да дава решение, приемливо за всички страни. Можем да очакваме нарастване на напрежението в света и ескалация на международните конфликти. В някои страни е възможно да се стигне до общественото безпокойство, нарастването на протестните настроения, засилването на военните операции във военните конфликти, вероятност от големи катастрофи, терористични актове, международни скандали и дипломатически демонстрации.

Новолунието в знак Риби, което се пада на 17 март в 15:13ч е едно от най-магическите новолуния на годината и ще ни синхронизира с потока на Вселената. Март определено ще се превърне в един от най-важните месеци на годината!

До 6 март преобладава водната стихия - имаме четири планети в стелиум в Риби: Слънце, Меркурий, Венера, Нептун, което стимулира мистичния дух и насърчава чувствителността и фините емоции на подсъзнанието. По това време хората особено се нуждаят от разбиране, състрадание, по-лесно е да се пробуди съчувствие и провеждане на задушевни разговори. Това време на романтизма може да донесе запознанства, любов, приятни емоции. В отношенията може да има потребност да се установи духовна връзка.

Това е времето на тайните любовни афери, но всичко тайно бързо може да стане явно. Дни на творческа енергия, вдъхновение, благоприятни за музиканти, поети, писатели. Благоприятства комуникацията, сближаването, духовните практики, медитацията. Интуицията ще бъде по-точна от логиката. Сега обаче е по-лесно да се поддадете на влиянието на някой друг, затова се пазете от контакти със съмнителни хора и идеи. Информацията трябва да се проверява за надеждност, тъй като може да има измислици, измами, фалшификати. Също така е подходящо време да се отпуснете и да се насладите на добър филм или книга, да слушате музика, да посещавате музеи, театри.

Март е месецът на контрастите. Стеллиумът в мечтателния знак Риби за една нощ се заменя със стелиум в огнения Овен. Първата половина на март дава нови възможности, динамика в бизнеса и нови полезни връзки, а последната десетдневка с ретрограден Меркурий и тежки аспекти - затормозяване на развитието на делата и сложни сюжетни обрати в бизнеса, работата, взаимоотношенията и сътрудничеството.

На 6 март Венера и Меркурий навлизат в знак Овен и на 20 март Слънцето също ще се установи там, така че в огнената стихия отново ще има 4 планети. Рязка смяна на декора. Активизира се бизнесът, новите и стари контакти. Положението на този период до голяма степен ще зависи от нашата лична позиция или ще изисква лично участие. Тези енергии притежават настъпателен импулс, желание за борба и конкуренция, войнствен индивидуализъм. Период, в който енергичните натури, които ще изпитват желание да решават споровете чрез сила. Тази нагласа предизвиква хората да не сдържат своите импулси, така че дори и в дните на относително хармонични аспекти, може да се усеща пак напрежение.

На 17 март Марс ще влезе в Козирог и ще бъде там до 16 май. Тази позиция на планетата на действието говори за необходимостта от икономисване на енергия, изразходване й само за най-важното, без разсейване. Създава се необходимост от търпение и отказ от краткосрочните ползи, за да се постигнат по-перспективните цели. Проектите от този период изискват много предварителна подготовка, ясен план, стратегия и конкретно направление. Това не е моментът за блиц проекти и за тези, които искат бързо развитие и незабавна печалба. Това важи особено за времето след 22 март и до 15 април.

Ретроградни планети (R) през март 2018 г.

*Юпитер ще бъде ретрограден от 9 март до 10 юли;
*Меркурий ще бъде ретрограден на 23 март до 15 април;

Юпитер, подобно на Сатурн, е социална планета, т.е. по-голямо влияние оказва върху обществото като цяло. Тази планета засяга особено онези, които участват в социалните процеси, политиката, големия бизнес. Ще се усещат закъснения и задръжки в издателската дейност, отношенията с чуждестранните партньори, износът и вносът на стоки и услуги. Също така това не е най-доброто време за приемане на нови закони, започване на съдебни производства, търсене на нови пазари в чужбина.
На 23 март Меркурий ще стане ретрограден до 15 април. Ситуациите от този период ще изискват корекции, така че не залагайте на идеи, които са се появили по това време. През този период е възможна промяна в плановете във връзка с нова информация или промяна в позицията на онези, с които сте въвлечени в ситуацията. Добре е в това време да не започвате нищо ново и важно за вас, но можете да работите спокойно за довършване на започнатото.

Лошо време за пътуване, контактуване, сключване на брак, събирания на много хора, запознанства, тъй като лесно се стига до конфликти, спорове и влошаване на отношенията. Не подписвайте съглашение, брачно споразумение, не се договаряйте, не купувайте дом, автомобил, животно, механически уреди, компютър. Не започвайте нови проекти. Проектите започнали по това време, неизбежно ще се развият по друг план, не така както сте предвиждали. Избягвайте дълги пътувания, ако е възможно.

На 23 март се случва квадратурата на Венера с Плутон, (действие от 21 до 26 март). По това време можете по-добре да разберете желанието на сърцето си по отношение на друг човек, призвание, хоби или нещо друго, ако не се поддавате на разрушителни емоции. Тази комбинация увеличава интензивността на чувствата, сексуалните нужди, но може да доведе до конфликти в отношенията, основаващи се на ревност. Можете да се сблъскате с емоционална манипулация и изнудване. При нестабилни взаимоотношения може да се стигне и до раздяла. Не се изключва и принудителното разделяне. За финансови решения и инвестициите не е добър период.

На 24 март Слънцето е в квадрат с Марс ( времето на действие е 20 март - 03 април). Аспектът увеличава енергията, позволява да се справите с големи физически натоварвания, но тази енергия е трудно да се държи под контрол. Повишена импулсивност, раздразнителност, безкомпромисност, склонност към необмислени постъпки, бурно изразяване на протестите, което значително ще пречи на бизнеса и в отношенията. По това време често можете да се сблъскате с онези, които налагат своята воля с агресивно поведение, да се окажете в конкурентна ситуация.

Един важен аспект в края на месеца е съвпадът на Венера с Уран на 29 март (времето на действие е 25 март - 01 април). За хората от творчески професии, дизайнери, художници, музиканти този аспект може да бъде много плодотворен. Може да им донесе нови идеи за въплъщението на недовършени образи и сюжети, сега ще могат по-детайлно да осъзнаят и да изработят това, което преди не се е вписвало в крайния образ или концепция.

Ще почувстваме нужда да променим обичайната си рутина, да въведем новости в живота и отношенията си, да се срещнем със стари приятели, които не сме виждали от дълго време. Този период засилва романтизма, тенденцията към флирт, приключения, може да доведе до нови необичайни запознанства, приятелски отношения могат да се превърнат в романтични.

Периодите на неефективност на Луната (движение на празен ход)

В периоди, когато Луната е направила последния си голям (мажорен) аспект, но все още не се е преместила в следващия знак, трябва да се избягва започването на нови проекти и всякакви други дела, ориентирани към бъдещото си развитието. Това е т. нар. "Луна без курс" или периоди на неефективност на Луната. Най-добрата стратегия в този момент е да не правите нищо, оставете всичко така, както е, докато Луната не влезе в следващия знак. Тук са дадени датите и часовете на периодите "Луна без курс" за месец март:
03.03. 01:51 - 10:51
05.03. 08:20 - 15:25
07.03. 10:56 - 08.03. 00:04
10.03. 04:29 - 11:53
12.03. 17:37 - 13.03. 00:46
15.03. 09:33 - 12:13
17.03. 15:13 - 20:58
19.03. 21:30 - 20.03. 03:08
21.03. 19:22 - 22.03. 07:31
24.03. 05:53 - 10:54
26.03. 09:59 - 14:46
28.03. 12:55 - 15:31
30.03. 08:00 - 20:53

Източник: Woman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари