Асен Василев: Хайде да спрем с рефрена за репресиите! Нанесената щета на бюджета е за над половин милиард лева

0
Най-накрая се действа по сигнала на г-н Божков и по доклада на Агенция на Държавна финансова инспекция от миналото лято
Най-накрая се действа по сигнала на г-н Божков и по доклада на Агенция на Държавна финансова инспекция от миналото лято Снимка: архив

В Министерството на финансите не е постъпвало искане за предоставяне на оръжия на Украйна

"Най-накрая се действа, което е много хубава стъпка. Изглежда, че най-накрая се действа по сигнала на г-н Божков и по доклада на Агенция на Държавна финансова инспекция от миналото лято. Тя установи, че има нанесена щета на бюджета в размер на 556 млн. лв. заради бездействието на Комисията по хазарта на пряко подчинение на г-н Горанов. Това беше изпратено на българската прокуратура и не бяха предприети никакви действия. Най-накрая влязохме в Европа", заяви вицепремиерът Асен Василев след знаковите арести на Борисов и други бивши управленци, предава Bulgaria On Air.

Той не отговори на въпроса защо е бил разпитван премиерът Кирил Петков. Василев отрече да става въпрос за политическа чистка и посочи, че нито едно от задържаните лица не е част от властта.

"Хайде да си говорим за репресия. Репресия е, когато бият студентите зад колоните на Народното събрание. Репресия е, когато оковеш човек и 5 часа го държиш на площада да го гледа и снимат всички. Снощи нямаше такива кадри, защото полицията си върши работата по закон. Няма изтекли кадри от МВР как разни хора се арестуват и унижават. Хайде да спрем с рефрена за репресиите", настоя финансовият министър.

"Държавата не може да даде един пирон без подпис на Министерството на финансите. Не е постъпвало такова искане под никаква форма, за каквито и да е оръжия", каза още Василев, запитан дали ще изпратим оръжия на Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    aaa
    Типичен ЦИНИЗЪМ на ДУНАВМОСТ! В текста и изговора на АВ е за над половин милиард лева! Цитираната статия на Бг Он Аир също няма такова смешно заглавие. Само за ДМ 500 000 = 500 000 000! Нещастници!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари