Артекс съди лидерите на протеста срещу небостъргача "Златен век"

0
На 1 април в градинката пред небостъргача на "Артекс" в Лозенец Войслав Тодоров, Никола Вапцаров и Мариан Башур проведоха първата пресконференция на Инициативен комитет „Лозенец“ срещу 120-метровата сграда на ул. Златен рог
На 1 април в градинката пред небостъргача на "Артекс" в Лозенец Войслав Тодоров, Никола Вапцаров и Мариан Башур проведоха първата пресконференция на Инициативен комитет „Лозенец“ срещу 120-метровата сграда на ул. Златен рог Снимка: Георги Кожухаров / Дневник

Две от компаниите под шапката на “Артекс” са предявили пред Софийския градски съд (СГС) искове срещу двама от основните организатори на протестите против строежа на небостъргача “Златен век” в столичния кв. “Лозенец”.

Това съобщиха от пресслужбата на съда, цитирани от Свободна Европа.

Артекс Инженеринг” и “Артекс - Златен век” претендират от Никола Вапцаров и Мариан Башур солидарно по 100 000 лв. по всяко от двете производства. Гражданските дела са образувани на 5 юни за непозволено увреждане по Закона за задълженията и договорите.

От “Артекс” твърдят, че Вапцаров и Башур са накърнили репутацията на строителната фирма чрез множество свои медийни изявления, с които са разпространили клеветнически и обидни твърдения. Казусът със „Златен век“ доби публичност след разкритията около апартаментите, които представители на властта са си осигурявали от фирма „Артекс“ на цени много по-ниски от пазарните. В момента строежът е спрян, въпреки че първаначално от ДНСК твърдяха, че документите на „Артекс“ за „Златен век“ са изрядни и, че това дали строителството му отговаря на закона, трябва да постанови съдът.

След разрастването на скандала, което доведе и до личната намеса на премиера Бойко Борисов, от строителния контрол намериха основание за замразявнето на строителството, което оправдаха с установени разминавания между проекта за строежа и изпълнението му. Същите основания по-рано не бяха констатирани от ДНСК, въпреки многобройните сигнали към дирекцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари