Съдът отмени заповедта за спиране на строежа на "Златен век"

0
В решението на съда се казва, че няма каквито и да е правни основания за разпореденото спиране на небостъргача в Лозенец
В решението на съда се казва, че няма каквито и да е правни основания за разпореденото спиране на небостъргача в Лозенец Снимка: БГНЕС

Административният съд отмени заповедта за спиране на строежа "Златен век" на фирма "Артекс".

В решението на съда се казва, че няма каквито и да е правни основания за разпореденото спиране на небостъргача в Лозенец, информира БНТ.

В решението пише, че след презаверяването на разрешението за строеж започва да тече нов срок. Последната заповед е на главния архитект на София Здравко Здравков и е от 2018-та г. Това означава, че десетгодишното разрешение за строеж на "Златен век" изтича през 2028 г.

Отклоненията по строежа са само на отделни части от него и заради запазването на съразмерността на сградата не е трябвало да се спира цялото строителство, се казва още в решението на съда.

В него е посочено още,че шефът на ДНСК Иван Несторов е този, който трябвало да се произнесе за валидността за разрешителното за строеж, а на да прехвърля правомощията си на главния архитект Здравко Здравков.

Решението на съда може да се обжалва пред ВАС. 

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари