Арестуваха трима рецидивисти със съдействието на гражданин в София

1
Апашите са от активния криминален контингент „домови кражби“
Апашите са от активния криминален контингент „домови кражби“ Снимка: Архив

Апашите са от активния криминален контингент „домови кражби“

На 5 декември, в хода на специализирана операция на територията на ж.к. „Лагера“ , автопатрул на Шесто РУ забелязал трима мъже да влизат в пререкания с гражданин и да бягат. Полицаите действали незабавно и след кратко преследване групата била задържана - двама от униформените, а третият - от гражданина. При залавянето мъжете направили опит да изхвърлят част от носените вещи. В хода на последвалата проверка било установено, че те са от активния криминален контингент „домови кражби“, с множество криминалистически регистрации и осъждани за кражби, известни в ъндърграунд средите с прякорите „Испанеца“, „Иляка“ и „Кокича“.

В хода на проведените действия е изяснено, че малко по-рано, придружаван от майка си, мъжът видял тримата, натоварени с раници и чанти, да излизат от жилищна кооперация. Направило му впечатление, че са непознати за района и ги попитал какво търсят. Вместо отговор те избутали жената и побегнали. При последвалите обиски от тях са иззети множество накити, парични суми в различни валути и инструменти за преодоляване на заключващи механизми, за притежанието на които не дали смислено обяснение. В рамките на разследването са извършени претърсвания в няколко жилища на територията на столицата, където са намерени и иззети множество вещи, в това число бижута, часовници и предмети подпомагащи престъпната им дейност. За част от намерените накити към момента не е установено от къде са отнети.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, задържаните са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл.195 от НК. Наложени са им мерки задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари