Арестуваха сина на шефа на НАП - Пловдив

1
Ивайло Найденов блъснал жена на пешеходна пътека и избягал
Ивайло Найденов блъснал жена на пешеходна пътека и избягал

Ивайло Найденов избягал, но е задържан, тестът за алкохол и дрога е отрицателен.

20-годишният син на шефа на Териториалната дирекция на НАП в Пловдив Венелин Найденов - Ивайло Найденов, е бил зад волана на автомобил, който блъснал възрастна жена на пешеходна пътека в пловдивския квартал "Тракия". Младият мъж е избягал след инцидента, който се е случил в 21 часа в сряда, съобщава Trafficnews.bg.

Пострадалата 78-годишна пенсионерка е починала от раните след като е била откарана в болницата. Докато течал огледът на местопрестъплението, неочаквано там се появил данъчният шеф Венелин Найденов. Той с нищо не показал, че синът му е бил зад волана на автомобила. Полицаите обаче се усъмнили, че появата му не е случайна и си спомнили, че по същия начин Найденов-старши се опитал да избави наследника си от друг инцидент преди година.

Преглед на камери, разположени наблизо, показали, че автомобилът е именно на Ивайло. Самият той е намерен няколко часа по-късно от полицията. Направен му е тест за употреба на алкохол и наркотици, резултатите са отрицателни. В момента се правят експертизи и се разследва фаталния инцидент.

Само преди година двама полицаи от Пето РУ в Пловдив бяха наказани дисциплинарно с предупреждение за срок от една година заради подадена срещу тях жалба от Ивайло Найденов. На 1 октомври 2018 г. служителите на реда засекли младежа, който въпреки мрачния и дъждовен ден се движел със слънчеви очила и се боксирал с въображаем противник, разказва Trafficnews.bg. Приближили се към него, а той се обърнал към тях с въпроса "Какво ме гледаш, бе? Проблем ли има?".

Полицаите му отговорили, че няма проблем, а младежът ги попитал защо го гледат лошо. Тогава униформените го попитали защо се заяжда, а той ги напсувал и им заявил, че няма да им обяснява нищо.

Тогава Найденов бил отведен в районното, а за случилото се там версиите са коренно различни. Синът на данъчният шеф твърди, че полицаите са го удряли по главата и са му счупили носа, а униформените са категорични , че не са го докосвали с пръст.

Като доказателство, Найденов прилага селфи, което той твърди, че е направил в полицията веднага след като е бит и медицинско , в което са описани травмите му. В крайна сметка обаче Административният съд в Пловдив отмени наказанията на двамата полицаи, наложени им от предишния директор старши комисар Атанас Илков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари