Арестуваха руски кораб с екипаж пиян до "козирката"

1
Причина за спирането на кораба станали отклоняване от курса на плавателния съд и опасни маневри
Причина за спирането на кораба станали отклоняване от курса на плавателния съд и опасни маневри Снимка: maritime-connector.com

Капитанът, първият помощник и старшият механик на руския товарен кораб "Иван Бобров" са задържани за две седмици, докато преминавал датския пролив Йоресун, предаде ТАСС, цитиран от Монитор.

Товарният кораб пътувал от британското пристанище Ипсиуч за Рига в сутринта на 1 януари.

Причина за спирането на кораба станали отклоняване от курса на плавателния съд и опасни маневри. Служители на датската морска спасителна служба заподозрели, че руският екипаж е пиян и затова се свързали със съда по радиото.

Пристигналите органи на реда установили, че целият екипаж от девет души били пияни. Капитанът, първият помощник и старшият механик са арестувани, а корабът е останал на котва в пристанището Елсинор по настояване на датските власти.

По данни, цитирани от местни медии, детайлните кръвни проби ще бъдат готови през следващата седмица. Моряците са застрашени от затвор, а собствениците на кораба - от голяма глоба.

Експерти напомнят, че през последните две години са регистрирани десетина случая, при които капитани на кораби са задържани заради пиянство в датски води. Сред тях е имало холандци, поляци, руснаци и украинци.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари