Арестуваха над 400 души в Лондон, използвали приложението EncroChat

1
Присъдите им възлизат на общо 3722 години затвор
Присъдите им възлизат на общо 3722 години затвор Снимка: X

Присъдите им възлизат на общо 3722 години затвор

Лондонската полиция е провела мащабна операция срещу криминални лица, използвали приложението за криптирани съобщения "Енкрочат", като благодарение на усилията на разследващите са били заловени стотици престъпници, включително и знакови фигури от престъпния свят, предадоха ДПА и БТА.

Полицията заяви, че от началото на операцията с кодовото име "Итърнъл" през март 2020 г. досега 426 души са били осъдени на лишаване от свобода. Присъдите им възлизат на общо 3722 години затвор.

Британската национална служба за борба с престъпността е провела още една операция срещу престъпници, използвали "Енкрочат", под кодовото название "Венетик". В резултат на следствените действия по идентифициране на криминални лица, разкриване на убийства и пресичане на търговията с наркотици, над 1200 души вече са в затвора.

В хода на операция "Итърнъл" са били арестувани 924 души, като срещу 784 от тях са били повдигнати обвинения, а 426 вече са осъдени. Освен това са били иззети три тона наркотици и 49 броя огнестрелни оръжия.

В рамките на операцията "Венетик" са били арестувани 3100 заподозрени, а повдигнатите обвинения са 1867.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    до 1
    И към "новия свят" америка.
  • 4
    1
    Русенец
    Сега по стар английски обичай, веригите и към Австралия!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари