Арестуваха мъж, измамил десетки безработни с обяви за надомна работа

0
Условието обаче било да преведат по 42 лева на банкова сметка, за да покрият разходите за материалите
Условието обаче било да преведат по 42 лева на банкова сметка, за да покрият разходите за материалите Снимка: Thinkstock/Getty Images

В Пловдив задържаха мъж, измамил повече от 80 безработни от цялата страна

37-годишният перничанин е осъждан многократно за извършени измами, разкрива bTV. Рецидивистът предлагал надомна работа в интернет при изключително изгодни условия за печалба. Желаещите да се включат трябвало да сглобяват играчки вкъщи.

Условието обаче било да преведат по 42 лева на банкова сметка, за да покрият разходите за материалите.

Всички потърпевши са безработни. Предполага се, че измамените са стотици, а прокуратурата издирва още пострадали.

"Мога да кажа, че е измамник по професия. Той публикува обява в сайт за търсене на работа. И хора, които очевидно са изключително финансово притеснени, търсят някакъв поминък – точно от това се възползва, за да трупа печалби", обясни говорителят на Районната прокуратура в Пловдив – Атанас Илиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари