Разпитани са свидетели във връзка с разследването срещу Бойко Борисов

0
Полицейското задържане на трите лица ще бъде прекратено, ако прокуратурата не постанови прокурорско задържане за срок до 72 часа
Полицейското задържане на трите лица ще бъде прекратено, ако прокуратурата не постанови прокурорско задържане за срок до 72 часа Снимка: МВР

От полицията допълват още, че акцията снощи е планирана и проведена не с цел показност на действията на служителите на МВР, а в изпълнение на законовите полицейски задължения

Днес са разпитани свидетели, съобщи МВР на сайта си във връзка с проведената снощи акция, при която бяха задържани за 24 часа три лица, предава БТА. При първоначално постъпилата информация е имало предположение, че част от действията биха могли да бъдат свързани с някои от 120-те случая, по които работи европейската прокуратура, посочват от МВР.

Снощи при акция на МВР, във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България бяха задържани лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият финансов министър в кабинета му Владислав Горанов и пиарът на партията Севдалина Арнадудова.

От полицията допълват още, че акцията снощи е планирана и проведена не с цел показност на действията на служителите на МВР, а в изпълнение на законовите полицейски задължения. Операцията на МВР е проведена с пълно уважение към закона и лицата, спрямо които бяха предприети процесуално-следствени действия, казват от ведомството.

От там посочват, че са извършени претърсвания и изземвания на три адреса. Задържаните са преминали през медицински преглед в Медицинския институт на МВР. След извършване на процесуално-следствените действия и извършен анализ на събраните доказателства и документите е преценено, че материалите ще бъдат докладвани на Софийска градска прокуратура.

От МВР съобщават още, че наблюдаващият прокурор по разследването е отказал да се срещне с разследващия полицай, който да му докладва материалите от досъдебното производство. Дадени са указания те да бъдат внесени в деловодството на СГП.

Към 16:00 часа наблюдаващият прокурор е поскал да се срещне с разследващите полицаи. Полицейското задържане на трите лица ще бъде прекратено, ако прокуратурата не постанови прокурорско задържане за срок до 72 часа. При последващи указания на наблюдаващия прокурор същите ще бъдат изпълнени. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата, съобщават от МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари