Apple представя очила за разширена реалност

0
Компанията иска да влезе в битката за виртуалната реалност
Компанията иска да влезе в битката за виртуалната реалност

Apple разработва очила за разширена реалност. Технологичният гигант от Купертино работи върху революционни очила съвместно с немска компания за оптична техника Carl Zeiss, който най-вероятно ще бъдат анонсирани през тази година. Това твърди на своя фейсбук профил известния журналист и блогър Робърт Скобл, цитиран от Forbes.

Служител на Carl Zeiss е потвърдил информацията пред блогъра, че „двете компании работят върху проект за очила, които може да бъде обявени тази година“. Това не е първия път, в които Скобл говори за плановете на Apple да разработят технологията.

Първоначално беше обявено, че очилата са преминали първоначални изследвания. Миналата година технологичният гигант нае един от водещите специалисти в областта Дъг Бауман, професор по компютърни науки и изследовател на VR/AR преживяванията.

През ноември беше анонсирана неофициална информация, че очилата ще бъдат безжични, със специални вградени лещи дисплеи, които ще възпроизвеждат видео и друга информация. Новите устройства ще са съвместими с устройствата на Apple и ще могат да предават информацията от екрана в реално време.

Компанията иска да влезе в битката за виртуалната реалност и изглежда работи по нещо подобно на HoloLens на Microsoft, Oculus Rift, Vive VR на HTC и Valve или пък Galaxy VR на Samsung.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари