Апартаментите в строеж в Русе вървят по 600 евро за квадрат

0
Най-евтините апартаменти са в квартал „Чародейка“
Най-евтините апартаменти са в квартал „Чародейка“ Снимка: Dunavmost

Квадратният метър в най-евтините имоти в строеж в Русе е около 600 евро.

Строителството може едва да е започнало или да е пред завършване, каза председателят на Асоциацията на русенските брокери Марин Гюрчев, предаде „Монитор“ 

Такива апартаменти можело да се купят в кварталите „Дружба“ и „Родина“. Евтините апартаменти в крайдунавския град са и в крайния квартал „Чародейка“. Панелните блокове там са строени преди около 40 години и за това двустаен апартамент от 62 кв. м може да се купи за 20 000 - 25 000 евро.

В Русе рядко квадратът на имоти без акт 16 е 1000 евро и ако все пак има такива случаи, те са единични, уточни Гюрчев. В централната част на града цената им е 800-850 евро на квадрат. На вторичния пазар, когато сделката вече е между купувач и собственик на жилище, същите имоти се продават на по-високи цени и може да надвишат в определени случаи 1000 евро на квадрат.

Наблюденията на Гюрчев са, че при издигнат първи етаж от сградата 70% от апартаментите вече са продадени. Много гастарбайтери, връщайки се през летните месеци в Русе, инвестирали средствата си в новоизграждащи се кооперации.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари