Антиваксъри в Русе с акция срещу ковид ваксинацията в града

5
Под прозорците на болница „Медика“ група антиваксъри с плакати и озвучаване с тонколони обясняваха на хората, чакащи за имунизация пред изнесения пункт, че ваксините били опасни
Под прозорците на болница „Медика“ група антиваксъри с плакати и озвучаване с тонколони обясняваха на хората, чакащи за имунизация пред изнесения пункт, че ваксините били опасни Снимка: в. "Бряг"

Напрежение пред едни от ваксинационните пунктове в Русе се създаде в петък

 Под прозорците на болница „Медика“ група антиваксъри с плакати и озвучаване с тонколони обясняваха на хората, чакащи за имунизация пред изнесения пункт, че ваксините били опасни, разкрива БРЯГ. Според активистите съществува лечение за ковид и деца не трябва да се имунизират.

Мислим, че при нищожния процент разболели се деца е ненужно те да се излагат на ваксинации, които крият риск и имат странични ефекти“, каза един от протестиращите. Той обясни още, че правели тези демонстрации и пред училищата. Друг от демонстрантите застъпи тезата, че не било нужно хората да се лекували в болници и да си поставяли ваксини, защото, според него, в Беларус и Индия имало утвърдено лечение. „То е с инвермектин, с витамин С, с витамин Д, с цинк и други витамини“, обясни русенецът.

В същото време чакащите за ваксина нарекоха случващото се „провокация“. „Кой ги спонсорира тия хора да провокират тука гражданите? Може ли такова нещо….цял свят се ваксинира, за да се предпази, само ние все наобратно“, викаше мъж, чакащ за ваксина. Възрастна жена, която беше наред за бустерна доза, подкрепи възмущението на човека: „Да викат по микрофона, че не трябва да се ваксинират, щото умирали от инжекции, не е ли провокация?“. А от УМБАЛ „Медика“ изразиха тревога за спокойствието на пациентите им, защото викащите под прозорците с високоговорител демонстранти ги плашели и пречели на почивката им.

Наша проверка показа, че за демонстрациите имало подадено уведомление в Община Русе. То било подписано от секретаря на Общината Димитър Генков. Той разясни, че законът е много либерален в посока протести и когато е разписал уведомлението, е дал указания демонстрациите около училища и болници да са на разстояние поне 200 метра и да не се ползва озвучаване. И тъй като в случая от петък демонстрацията беше на по-малко от 50 метра от УМБАЛ „Медика“ и се използваше озвучителна уредба, Генков изпрати полиция. В това време обаче протестът беше приключил. А демонстрантите против ваксините заявиха, че продължават с действията си и тази седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -8
    33
    Хахаха
    Едно време бяха просто идиоти, сега са анти-нещоси.
  • 4
    32
    Ewgeni
    Смешно е как се нервят ваксаните.. Не искат да има свободно обратно мнение. Чиста психология. Не искат да чуват че може да са сбъркали. Детска реакция. Живеем в демокрация , нали, или? Както вие си имате рекламни кампании за ваксите, така и другите хора имат право на кампания против и то не против ваксите, душчете си се колкото си искате, против принудите сме , икономическите принуди. Нямаме право да кажем какво сикаме за нас , или не искаме ли? :))) вие съвсем сте откачили.. Няма страшно. Веднъж се мре. Сбъркали сте, сбъркали, поне не продължавайте да бъркате.
  • 0
    31
    Бохо
    Не е ли рано тази година за парад на откачалниците? Те обикновено лятото излизат да дефилират.
  • 2
    30
    Евгени
    който чете коментарите вижда културата и простотията на феновете на ваксите. То няма нужда от коментар. Псувни, обиди, закани... агресия явно породена от несигурност. Нормално е, нормално е.. Пийте аспирин и не приемайте повече дози, че не знам накъде отива тоя свят. Ще почват да се гътат все повече народ..
  • 9
    29
    Димитър
    Защо се спират планови операции заради корона, а в същото време корона не е водеща причина за смърт като сърдечни заболявания и рак? Защо по телевизията не дават пълна статистика на хората починали всеки ден от сърдечни заболявания и рак, примерно? Всичко ли е корона вече? Къде е грипа? Според официалната информация отпреди няколко месеца, болниците-търговски дружества у нас получават по 1400 лв по клинична пътека за всеки регистриран ковид болен, като по неофициални данни сумата може да нарасне в зависимост от продължителността на лечението. Не създава ли това предпоставка за напомпване на статистиката от една страна и "лекуване" на не толкова болни хора само за да се усвоят парите? Защо пуснаха нетествани върху хора и неуспешно тествани върху животни РНК ваксини само няколко месеца след появата на вируса? Минимумът за тестване за дългосрочните странични последици от такива препарати е поне 5 години, и мнозинството ако не всички от вирусолози, производители и експерти в тази област знаят това. Защо производителите на К19 ваксини не искат да поемат отговорност за продуктите си при все, че ги хвалят като "сигурни и ефективни"? Между впрочем, никое от супер ваксинираното западняшко общество не се освободи от заболеваемостта, точно обратното, връщат крутите мерки. А няма ли нещо нередно във фактът, че за да разберете, че сте заразен от тази смъртоносна болест трябва да ви тестват, а за да ви лекуват от нея трябва да ви заплашват с ограничаване на права и свободи?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари