Анна Заркова: Така е в държавата на пиарите

1
Защо да нарушават явно забраните, като могат да ги нарушават тайно, без да патят? Защо да рискуват да дразнят властта, като могат преспокойно да я мамят, както и тя мами тях?
Защо да нарушават явно забраните, като могат да ги нарушават тайно, без да патят? Защо да рискуват да дразнят властта, като могат преспокойно да я мамят, както и тя мами тях? Снимка: БГНЕС

Ресторантьорите се отказаха от заявеното си намерение да отворят днес протестно заведенията

Отказаха се вчера по обедно време, след като цяла сутрин и 6 дни преди нея заливаха с гнева си от хаотичните мерки срещу Ковида всичките медии. Защо така изневиделица?...Ами сетили се хората, дорде не речеш, че „носят наказателна отговорност за нарушаване на мерките“ и още нещо (което не се споменава в тяхното съобщение) - че ще ги налазят проверки от РЗИ, ХЕИ, НАП и отде ли още не.

Добре, че им дойде акъл навреме. Защо да нарушават явно забраните, като могат да ги нарушават тайно, без да патят? Защо да рискуват да дразнят властта, като могат преспокойно да я мамят, както и тя мами тях? Нима опитът не им показва, че за всяка работа у нас или няма правила, или има, но не важат за всички еднакво? Нима не знаят, че всяко изключение при тях става правило? Нима не са наясно, че когато с фалшиви хотелски регистрации напълниш ресторанта, полицаите и здравните инспектори не те забелязват, и обратното – не хитруваш ли, като оси ще те налетят - че и те гонят с глобите план, и те по телевизиите трябва да се похвалят…Наясно са. Така е в държавата на пиарите. (А това, че живеем в държава на пиарите, не аз и не те, а самият министър по наводненията го каза.)

Анна Заркова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари