Анна Заркова: Социалните мрежи гъмжат от подигравки към официалната версия за атентата

1
Заработи синдромът на лъжливото овчарче, заяви журналистката за "атентата" срещу Иван Гешев
Заработи синдромът на лъжливото овчарче, заяви журналистката за "атентата" срещу Иван Гешев Видео: bTV

Според журналистката има безпрецедентно недоверие към главния прокурор

След опита за покушение на главния прокурор Иван Гешев имаше едно безпрецедентно нещо. Това не е самият опит за атентат, а недоверието към главния прокурор и към неговите подчинени от прокуратурата и следствието.“ Това коментира пред „Лице в лице“ по bTV журналистът Анна Заркова.

В понеделник взривно устройство експлодира пред кортежа на Иван Гешев. Разследва се опит за атентат, а обществото силно се раздели по темата истина ли е случилото се.

Заработи синдромът на лъжливото овчарче. Повечето хора не вярват на това, което им се казва от прокуратурата и следствието, дори и да е истина, толкова чиста, колкото водата от кладенец. Този синдром на лъжливото овчарче, който сега се прояви, той се зароди и разви много преди Гешев да оглави прокуратурата“, обясни още Заркова.

Тя добави, че експерти в медии и в социални мрежи дори изразяват подобно недоверие към случилото се с главния прокурор. "Социалните мрежи гъмжат от опровержения, недоверие и подигравки с официалната версия на този атентат.", подчерта журналистката.

Има и нещо много смущаващо в разследването на този етап. При всяко престъпление трябва да се разследват всички версии. В разследването на това престъпление трябва да се разследва и версията, че това е посегателство срещу самия Иван Гешев лично, а не срещу главния прокурор и срещу институцията. Би трябвало да се разследва версията, че това е някакво нападение от ревност или за лично обида, но разследващите много ме смущават - те не допускат някаква версия извън тяхната“, каза още Заркова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    любопитен
    Анче, аз само да попитам, нов мандат или нов пост заработваш на синчето си. То в Русе си имаме един мамин Жорко, сега ще правим и мамин Крумчо ли
  • 2
    1
    Така ще е
    Много поздрави от Дубай на мръсната прислужница на мафията и пачавра на американското посолство Гешефт!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари