Анита Мейзер и сагата със свинските опашки

0
Анита връзвала Николай със свински опашки, той ги късал, за да докаже колко е як!
Анита връзвала Николай със свински опашки, той ги късал, за да докаже колко е як!

Анита Мейзер, чието име през последните дни е в новините, остана в ареста, след като й бяха повдигнати две обвинения.

Първото е за причинена телесна повреда, довела до смъртта на мъжа й Николай, а второто – за предложен подкуп на служител на МВР, срещу който да не изпълни задълженията си по служба, съобщава 168 часа.

Както зам. окръжният прокурор и говорител Радослав Лазаров подчерта, няма значение какви са повдигнатите обвинения. В България действа презумцията за невинност до доказване на вината. В случая Мейзер получи най-тежката мярка за процесуална принуда “лишаване от свобода” главно заради факта, че е американска гражданка.

Според съда фактът, че има американски паспорт и че пътува с него по света, е достатъчен да се предположи, че тя би се укрила от правосъдието, ако не бъде в ареста Големият въпрос е дали изобщо това е убийство?

На 14 август в 3:30 часа призори е получен сигнал в Пето РПУ във Варна, че мъжът на Анита Мейзер – Николай, е убит. Първото, което самата Анита споделя със съседите си, е, че неизвестни са заклали мъжа й, докато тя не е била в жилището им.

Пристигналите на място полицаи установяват, че в едно от помещенията има масажна маса, а Николай е паднал по очи на пода и е окъпан в кръв. При започналите процесуално-следствени действия се извършва оглед на местопрестъплението, а Анита, която е в тотален шок, дава противоречиви обяснения. Тя е отведена в полицията. Близо 12 часа се опитва да се дистанцира от случилото се. До 18 часа на 14 август, когато признава.

С Николай имали такъв фетиш. Той – фитнес инструктор с изваяно тяло, все искал да се доказва колко е силен, як и трениран. За това на въпросната маса Анита връзвала китките и шията му със свински опашки и той ги късал. Онази вечер поискал да му стегне и врата с две, за да се види физическото му израстване. Настоял сцената да се снима, за да има доказателство.

След като Анита изпълнила заръките на Николай, той успял да скъса връзките на китките лесно, но тези на врата - не, след което издъхнал на масата. Когато осъзнала какво е станало, тя импулсивно започнала да го блъска и вика, тялото се преобърнало и паднало по лице на пода. При това се чупи носът и изтича доста кръв.

Ето защо и пристигналите на мястото полицаи останали с първоначално впечатление, че Николай наистина е убит с нож - заради белезите по врата и локвата кръв.

При проверка на алибито на Мейзер лъснала първата лъжа – че тя се е разделила с Николай пред дома им. Той останал да говори с непознати за нея приятели, а тя отскочила до денонощния магазин. Когато се върнала – вече бил мъртъв Камерите на малката сграда обаче били категорични – Анита и Николай са се прибрали малко преди 2 часа призори едновременно и без компания.

В този момент на всички от разследването би трябвало да е станало ясно, че единственият възможен „виновен” е съпругата. И чакат часове наред да си признае.

Следващите 12 часа Анита Мейзер прекарва в полицията. Тя не е освободена, но и не й е издадена заповед за задържане. По обяд и телефонът й вече не отговаря, което тотално ограничава възможностите й не само за свободно придвижване, но и за комуникация.

Именно в тези 12 часа, когато Мейзер е разпитвана като свидетел, оказва се – е предложила на три пъти подкуп на един и същи полицай. Според докладната, която е депозирана на следващата вечер, в ОД МВР – Варна, Анита първоначално предложила 10 хил., след това 20 хил. и накрая 30 000 лв. на полицая.

Източник: 168 часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари