Англия се класира на полуфиналите на Световното първенство по ръгби

0
Тимът се наложи трудно над тима на Фиджи
Тимът се наложи трудно над тима на Фиджи Снимка: Associated Press

Тимът се наложи трудно над тима на Фиджи

Отборът на Англия успя да се класира за полуфиналите на Световното първенство по ръгби, след като се наложи трудно над тима на Фиджи с 30:24 в Марсилия. Тимът ще играе за място на финала следващата събота срещу победителя от сблъсъка между Франция и ЮАР по-късно тази вечер.

"Във Фиджи и болните стават от леглата си, когато печелим", каза през седмицата помощник-треньорът на тима Серемая Баи, информира БТА.

След две есета в началото на Туилаги и Марчант Англия взе добър аванс в резултата. В 28-ата минута обаче Мата реализира есе за "летящите фиджийци", с което им върна надеждата. В рамките на пет минути през второто полувреме Фиджи изравни резултата - 24:24, благодарение на есета на Раваи и Ботиту.

Англичаните се измъкнаха в края заради точните удари на шутьора си Оуен Фарел, който реализира два наказателни удара за последните 6 точки в мача.

От ложите на стадиона в Марсилия англичаните получиха подкрепа от принцесата на Уелс Кейт. Фарел пък увеличи аванса си пред легендата на Англия Джони Уилкинсън и вече има 1206 реализирани точки срещу 1179 на предшественика си.

Англия има още седмица, за да се надява, че може да се класира за пети път на финал на Световно първенство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари