Англия пропищя от БГ-джаджа с която се краде джип за 30 секунди

1
Камера засне как апаш отключва аламинут Рейндж Роувър
Камера засне как апаш отключва аламинут Рейндж Роувър

Камера засне как апаш отключва аламинут Рейндж Роувър

Англия пропищя от българска връзка в масовите кражби на луксозни автомобили напоследък. Видео на охранителна камера показва как с помощта на подобна техника апаш отключва и подкарва нов Рейндж Роувър 4х4 за 30 секунди. Действието се развива в 3,20 ч. сутринта в неделя пред дом в елитен лондонски квартал . Крадецът „байпасира“ охранителната система и отваря вратата за две секунди. След още няколко запалва джипа и отпрашва.Крадците пазаруват техниката свободно от сайтове в България, пише „Дейли Мейл“.

Като бонус купувачът се сдобива с подробно видео как да я използва, така че едва ли не всеки начинаещ апаш може да се справи и с най-сериозната автомобилна защита. Чисто и бързо, без да използва ключ, без да разбива каквото и да е.

Безключовите кражби в Лондон са скочили рязко, като броят им за миналата година достига 6000. Предпочитаните марки са именно Рейндж Роувър и БМВ. Един на всеки три удара в столицата е направен с подобна технология. Крадците използват джаджите от България, за да прихванат кода от ключовете на собственика, когато той ги използва.

Експерти са сериозно притеснени, че престъпниците разполагат дори с мощни компютърни програми и чрез сателит разбиват защитните системи на луксозните автомобили. Кражбите са толкова масови, че полицията в тузарските квартали Кенсингтън и Челси е получила инструкции да спира наред луксозни коли след полунощ.

Собствениците на скъпи автомобили в Лондон са посъветвани да ги паркират нощем на добре осветени места, да използват допълнителни системи на заключване на лоста или на педалите, както и проследяващи устройств

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари