Ангелкова: Заведенията на плажа в "Слънчев бряг" са законни

0
Тя не се нае да каже дали петте заведения от комплекса "Какао бийч" ще бъдат премахнати
Тя не се нае да каже дали петте заведения от комплекса "Какао бийч" ще бъдат премахнати Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че заведенията на южния плаж в курорта "Слънчев бряг" са законни.

Това установило Министерството на туризма при своите проверки, обясни Ангелкова, посочвайки, че при тях се е съобразявала единствено със своите правомощия по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

"Съгласно него абсолютно всички обекти на "Слънчев бряг"- юг, включително и петте заведения изцяло попадат в одобрената от мен схема. Те са там повече от 10 години и не са променяли своите параметри”, поясни тя.

Ангелкова не се нае да каже дали петте заведения от комплекса "Какао бийч" ще бъдат премахнати, каквито са исканията на ресорния вицепремиер Валери Симеонов, според когото пък те са изградени без разрешителни и строителни проекти. Тя посочи, че отговорна за заличаването на обектите е местната власт, която трябва да направи съответните проверки, тъй като обектите са преместваеми.

"Слънчев бряг" е известен като курорт за забавление. Редно е да се обособят специални зони в курортите ни, едни от които да са зони за семеен туризъм, а други - парти зони", препоръча Николина Ангелкова

По повод инспекциите на Симеонов по Черноморието туристическият министър каза, че проверките са важни и необходими, но те трябва да бъдат съобразени, за да не притесняват туристите.

Източник: БАНКЕРЪ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари