Анджей Дуда: Полша е против преразпределянето на мигранти в ЕС

0
Полското правителство заяви днес, че наложи ветото си на миграционната реформа на ЕС
Полското правителство заяви днес, че наложи ветото си на миграционната реформа на ЕС Снимка: Andrzej Duda / Facebook

Полското правителство заяви днес, че наложи ветото си на миграционната реформа на ЕС

Полша продължава да е против всяко споразумение, което включва преразпределяне на мигранти, заяви днес полският президент Анджей Дуда на съвместна пресконференция с премиера Матеуш Моравецки, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Дуда каза това преди утрешната неформална среща на лидерите на страните от Европейския съюз в Испания, където днес се провежда третата среща на лидерите от Европейската политическа общност, която включва страните от ЕС и техни партньори.

"Последователно се обявяваме против и ще представим позицията си днес и утре на международните срещи", каза президентът Дуда.

Полското правителство заяви днес, че наложи ветото си на миграционната реформа на ЕС, предаде Франс прес.

Посланиците на страните от ЕС в Брюксел постигнаха вчера съгласие по ключов текст за реформата на европейската миграционна политика точно преди срещите в Испания. При гласуването на текста Австрия, Словакия и Чехия се въздържаха, а Варшава и Будапеща се обявиха против реформата.

"Защо трябва да се подчиняваме на диктата на Брюксел и Берлин?", попита реторично Матеуш Моравецки във връзка с миграционната реформа.

"Ще наложа категорично вето", каза няколко пъти полският премиер на съвместната пресконференция с президента Дуда, която беше излъчена по телевизията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Име
    Лошото е че, с потъването на еврео - гейския съюз ще потъне и България, щото 99% от икономиката ни е обвързана с това....нещо... Неодхдимо е да се използва любимата на еврео - гейската скупщина фраза "диверсификация", с уклон и посока към търсене на спасителни проценти за търговия и проекти извън ...нещото... Сега.
  • 1
    2
    фена на Путин
    Аз ще заколя теле и ще го завъртя цялото на чеверме пред дома ми и ще го раздам на всички комшии. Само на циганите няма да дам нито залък. Ще дъни народна музика и ще вием хора със желаещите. Ще бъде един прекрасен ден.
  • 6
    1
    Балкански изрод
    Ха-ха-хах! Предвкусвам крахът на €врогейският съюз! Обещавам да гледам спектакъла от първия ред, с пакетче чипс в едната ръка и студена биричка в другата!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари