Полша: Русия прехвърля ядрени оръжия в Беларус

1
Този ход ще промени архитектурата на сигурността на региона и НАТО, смята Анджей Дуда
Този ход ще промени архитектурата на сигурността на региона и НАТО, смята Анджей Дуда Снимка: Andrzej Duda / Фейсбук

Този ход ще промени архитектурата на сигурността на региона и НАТО, смята Анджей Дуда

Президентът на Полша Анджей Дуда е заявил, че Русия е в процес на прехвърляне на някои ядрени оръжия с малък обсег в Беларус, ход, който според Дуда ще промени архитектурата на сигурността на региона и НАТО, предаде Associated Press, цитирана от агенция Фокус.

Както руският президент Владимир Путин, така и беларуският му колега Александър Лукашенко заявиха миналия месец, че Москва вече е изпратила някои от своите тактически ядрени оръжия в Беларус, след като обявиха плана през март.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг осъди реториката на Москва като "опасна и безразсъдна“, но заяви през юли, че алиансът не е видял никаква промяна в ядрената позиция на Русия.

Тактическите ядрени оръжия са предназначени за използване на бойното поле и имат малък обсег и нисък капацитет в сравнение с много по-мощните ядрени бойни глави, монтирани на ракети с голям обсег. Русия съобщи, че ще запази контрола над тези, които изпраща в Беларус.

Дуда направи коментарите си на съвместна пресконференция заедно с португалския президент Марсело Ребелу де Соуса.

"Съобщих на президента за изпълнението на декларациите на Владимир Путин, че руските тактически ядрени оръжия ще бъдат преместени на територията на Беларус“, поясни Дуда. "Наистина, този процес се извършва, ние го виждаме.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    любопитен
    А дали Путлер ще посмее да започне нещо? Или само плаши. Но то пропуска един факт, Западна Европа вече не е уплашена от Империята на злото. След като Украйна разби мита за "самая могучая и непобедимая" армия, то вече и децата не се плащат от Путлеристан. А още по.малко от отбранителната им промишленост. Засега единствения успех е точното попадение на Луната с Луна 25. Ватниците от първи път улучиха Луната
  • 2
    1
    Адреналин
    Дамммм, полските курви се насраха от страх!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари