Андрей намери убежище в България, но се връща в Украйна, за да воюва за родината си

0
Войната ще свърши, когато падне режимът на Путин, смята украинецът
Войната ще свърши, когато падне режимът на Путин, смята украинецът Снимка: Кадър Bulgaria On Air

Сред бегълците от войната е и младо семейство от Киев.

Те са успели да избягат от ужаса на войната и сега е в България. Тази нощ мъжът ще остави жена си и двете си малки деца, за да се върне да воюва за родината си.

Срещаме се с младия мъж и семейството му, часове след като са пристигнали у нас от Киев. Моли го да го представим като Андрей. Това не е истинското му име, но казва, че никъде по света не се да се чувства в безопасност, докато не приключи войната. 

"Когато всичко започна руската авиация бомбардираше стратегически обекти. Все още нямаше цивилни жертви. В 5:00 сутринта успяхме да напуснем Киев. Минахме през румънската граница в района на Силистра в шест часа вечерта. В 8:00 часа пристигна информация, че мобилизират всички мъже. Успях да спася семейството си, сега ще се върна в родината си да я защитавам", разказа Андрей пред Bulgaria On Air

Андрей бяга от ужаса на войната с съпругата си Маша, дъщеря си, която е на четири години и пет месечния си син. 

"Виждаме какво се случва! Умират хора, има много жертви. Снарядите попадат върху детски площадки. Хората са в бомбоубежищата, в метрото се крият. Всичко е много печално. В първия ден на войната на нашата баба и спря сърцето. Тя е преживяла Втората световна война и когато започна бомбандировките получи инфаркт", допълни Андрей.  

"Просто е страшно! Майка ми и брат ми останаха там, приятели ми са там! Това е ужас, което се случва. Бях по-спокойна, но това, което виждам е такава болка. Хората не могат да се свържат с роднините си. Това е ужас! Казват братски народ, какъв братски народ! Така ли правят братски народи", каза Маша. 

Андрей заминава да воюва за свободата на Украйна още тази вечер. Децата и жена му остават в България

"Те са стресирани, не разбират какво се случва! Но пътуването, всичко, често плачат! Андрей казва, че плановете на Путин да превземе Киев за един ден са претърпели провал. А Съпротивата на сънародниците му е жестока", посочи Андрей. 

Андрей казва, че войната ще свърши, когато падне режимът на Путин. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    grozno
    Не се поддавайте на грозни пропаганди и всяване на страх, малко ли ни беше с пандемията? Украйна е вътрешен проблем на ОНД, разпродават де що могат изградено по времето на съветския съюз, а то е огромно и нямала официално признати държавни граници в ООН? Да се каже открито и официално това вярно ли е или не. Не си научихме урока. Опитват да спечелят пари по нечовешки начин, ПАК, а хората се бунтуват, уморени от тежката пандемия и ограниченията й !
  • -1
    5
    любопитен
    Естествено че ще крие името си. Този мъж е явно дефинирал своите ценности - спасява семейството си - жена и дъщеричка и отива да се бие срещу окупатора. Не казва името си, защото лично Путин каза по телевизията, че имат списък с всички, които са действали срещу неговия режим и политика. И че ще ги намери и всеки щял да получи заслуженото си. А този човек иска след като приключи това отново да прегърне жена си и да вземе детето си на ръце. А само един много болен мозък може да каже, че жената и детето имат някаква друга цел при престоя си в България, освен да спасят живота си.
  • 2
    4
    Tia
    Тия, ужким бежанци, да не се окажат платени паравоенни бандити и да ни направят белята и тука? Крие си името, а си оставя жената и децата тук, щял да се връща? Кой ги проверява какви са, що са?
  • 2
    3
    Hahaha
    "Андрюша" го е страх да си каже името, а щял ходи да мре за родината и под фалшиво име да събаря Путин, ти да видиш...като пукнала пушката, избягал първи.
  • -3
    2
    аз
    Не Путин, вече му казваме Хитлер 2
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари