Михайло Подоляк: Исторически може да се гордеете, че България реши веднага да помогне на Украйна

1
След войната ще има много истории, заяви съветникът на Зеленски
След войната ще има много истории, заяви съветникът на Зеленски Видео: NOVA

Въпросът не е какво си казал, въпросът е какво ще направиш, за да се намира семейството ти в безопасност, каза съветникът на Зеленски

Цената, която Украйна плаща, вече е толкова огромна. И е толкова трудно да обясниш на хората, че не трябва да коленичим пред Русия и че тази война със сигурност ще я доведем докрай”. Това заяви съветникът на украинския президент Михайло Подоляк в екслузивно интервю пред NOVA.

Исторически може да запишете като голяма страница в своята собствена история, че България реши веднага да помага на Украйна”, заяви Подоляк. „След войната ще има много истории, ще се разбере кой се обади, кой създаде логистични бази в страната”, обясни съветникът на Володимир Зеленски.

За първите часове на войната на Русия в Украйна той разказа: „В 4:30 сутринта, първи изстрели в Украйна – беше трудно да се пътува за работа, защото хората напускаха Киев. Най-сетне получихме възможност да доведем света до съществени промени. Украйна при всички положения щеше да се озове в тази война. Всеки човек ще има право на избор – какво иска. Тръгнах от дома и видях семейството си чак след много месеци – само онлайн. Казах на децата си, че това е война”.

Той е категоричен, че не думите, а делата говорят. „Въпросът не е какво си казал, въпросът е какво ще направиш, за да се намира семейството ти в безопасност. Въпросът не е за твоето семейство, въпросът е за други семейства, деца. Много мъже взеха оръжие в ръце и отидоха да защитават Киев. Родителите им отидоха да защитават, не да падат на колене”, каза Подоляк.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    не
    исторически ме е срам че държавата в която живея се управлява от гъзолизци, които имат антипатриотически и антинационални интереси и са готови да ни затрият цялата държава за да се натъпчат с кебапчета
  • 2
    2
    до 1
    вместо да си гледал шебека да беше прочел един учебник по бг език за 2 клас. армий някой римски император ли ще да е?
  • 3
    1
    Александър
    2001 бях в Малта и глед ах един мързелив шебек от Мариупол кат са мота ше по църквите с един огромен кръст на врата, а малтийците са католи ци! Също кат тоз измис лен украинец! Що не си на фронта, питам и кол ко армий попаднаха в плен при Кiив през 41-ва и защо?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари