Анатоли Станев: Русе има място в конкурса "Инвеститор на годината"

2
"Сигурен съм, че област Русе може да представи множество успешни инвестиционни проекти", допълни областният управител
"Сигурен съм, че област Русе може да представи множество успешни инвестиционни проекти", допълни областният управител Снимка: Областна администрация - Русе

"Сигурен съм, че област Русе може да представи множество успешни инвестиционни проекти", допълни областният управител

За 17-ата поредна година Българската агенция за инвестиции /БАИ/ организира годишните награди „Инвеститор на годината“. Събитието е подкрепено и от Областна администрация - Русе. „Вярвам, че регионът има своето място в този конкурс. Сигурен съм, че област Русе може да представи множество успешни инвестиционни проекти, което ще е добър атестат за дейността и усилията на предприемачите, избрали да работят тук“, коментира областният управител Анатоли Станев.

Според него е необходимо държавната и местната власт да работят в синхрон за създаване на условия за повишаване на конкурентоспособността на българския бизнес и привличането на нови чуждестранни инвеститори. Станев подчерта много доброто ниво на координация между Областната управа и Общините в Русенско, както и ролята на служебния кабинет през изминалата и настоящата година за осигуряването на финансиране за българския бизнес по Плана за възстановяване и устойчивост /ПВУ/.

Припомняме, че 49 проекта за над 13 милиона лева ще бъдат финансирани в област Русе по първата процедура за „Технологична модернизация“ от ПВУ. Други две ферми от Бяла ще получат близо половин милион лева за закупване на ново оборудване в рамките на същата процедура. Така област Русе се оказа сред отличниците в страната по одобрени проекти за модернизация на бизнеса, а община Русе оглави класацията. Същевременно 236 фирми от региона кандидатстваха по втората процедура от Плана, която бе в сферата на ИКТ решенията и киберсигурността. Индикативната стойност на подадените проекти възлиза на малко над 4.5 милиона лева.

„Продължаваме да работим за осигуряване на един нормален бизнес климат, който да осигури необходимата среда за функциониране на бизнеса“, допълни областният управител и отбеляза, че акцент е поставен върху въвеждането на мерки за иновации и дигитализация на фирмите, както и върху намаляване на бюрократичния натиск.

По традиция, отличията се връчват на фирми, направили значима стъпка в своето развитие чрез устойчиви и ефективни инвестиции, разкрили работни места и заложили на внедряването на високи технологии, в унисон със стремежа на България за интелигентен и устойчив икономически растеж.

Конкурсът на БАИ цели да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2022-а, като ще бъдат раздадени пет награди и две почетни награди /плакети на БАИ/. Наградите ще бъдат за „Инвестиция на зелено в годината“, „Инвестиция в разширяване на бизнес“, „Инвестиция в иновативен бизнес“ и „Инвестиция в човешки капитал“.

Почетните награди ще бъдат съответно за „Успешен стартъп“ и „Община в България с най-много инвестиции“.

Организаторите очакват номинации за осъществените през изминалата година инвестиционни проекти в срок до 28 февруари 2023-а на следния интернет адрес: http://investbg.government.bg/investor.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Анонимен
    Русе може да участва в конкурса най гладен, стар ,безъб и беден бачка тор!!!С най стари работни дрехи с които да ходи по улиците!!!Защо ги пишете тия глупост?В тоя град няма и курви за донаеваване .Най младият работник е пенсионер в Русе с минимална заплата .А пък курвите дето са в Русе се броят на пръсти и все се въртят около общината или някоя общинска работа. И ВСЕ СКАЧАТ на дебело и търсят някой псевдобизнесмен тарикат русенци дето не обича да плаща .За заплати ъпсурт и не е много ясно откъде са му парите? дето не оби
  • -8
    4
    Ибахти коментарите
    За разлика от писане на безмислени коментари и биене на чикии, тоя гологлавия си върши работата. Може да не е красавец, ама бачка и екипа му бачка не е както преди!
  • 5
    3
    Калоян
    Славчо Гологлавчо да не забрави да те вземе със себе си..... като тръгне за политическото не битие. Както те докара, така и да те разкара
  • 5
    2
    Гозд 2
    Инвеститор или Оплодител? За второто сте #1. Не остана неошетана от Доктора булка, в сданийето Ти, ти, тииии, ти, ти, тиий, вечна любоффффф. Наркомани и нимфомани
  • 9
    1
    гост1
    наркоман удухан Русе има място в класацията топ 3 как се гонят млади хора,ти невиждаш ли с извинине ие за израза че и проститутки нямама бандити няма комари няма напоследък и котки не се виждат само пенсионери те ли ще работят при инвеститорите?да Русе има недостиг на работна ръка и ви питам тиквеници след някоя година като доизгоните младите хора кой ше ви работи след като спрът да работят и половината работещи пенсионери?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари