Анкета проучва добрите практики за взаимодействие между бизнеса и местната власт в Русе

0
Идеята е привличането на инвеститори в региона
Идеята е привличането на инвеститори в региона

Идеята е привличането на инвеститори в региона

Екипът на Българо-румънската търговско-промишлена палата, в партньорство с Община Русе, разработи анкета, насочена към представителите на бизнеса. Проучването е с цел подобряване на механизмите за сътрудничество между компаниите и местната власт – общинската администрация и Общинския съвет.

Търсим онези пресечни точки, които ще ни позволят да откроим най-силните черти на региона, но искаме да видим и „слабите“ места, които могат да бъдат подсилени, за да развием потенциала, който Русе носи“, казват партньорите от БРТПП.

Проучването е анонимно и резултатите от него ще бъдат използвани единствено за изготвянето на доклад с препоръки за подобряване на взаимодействието между администрацията и бизнеса.

Анкетата е част от съвместния проект на БРТПП и Общината „Насърчаване на партньорското управление в сферата на местно икономическо развитие и подобряване на инвестиционната среда“, финансиран по Оперативна програма „Добро управление” 2014-2020 и съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Основната му идея е да се насърчи по-доброто взаимодействие между местната власт и бизнеса в сферата на местното икономическо развитие, насърчаването на инвестиционната активност и привличането на инвеститори в региона.

Дейностите включват разработването на обхватен анализ на съществуващия потенциал на община Русе и да се оценят наличните ресурси от гледна точна на възможността за привличане на инвестиции. Ще има анкетно проучване сред различни категории компании на местно, национално и международно ниво за инвестиционните им нагласи, ще се изследват добри практики и модели, които могат да бъдат успешно приложени.

Анкетата е достъпна ТУК

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари