Американски танкове пристигат в България, за да ни пазят от руската агресия

1
По-голямата част от танковете ще бъдат транспортирани с влакове
По-голямата част от танковете ще бъдат транспортирани с влакове

В германския пристанищен град Бремерхафен пристигна нова американска танкова бригада. Тя ще подсили страните членки на НАТО от Източна Европа, пише "Вашингтон поуст" (The Washington Post) в петък (6 януари).

В северния германски град бяха прехвърлени американски танкове, гаубици и стотици бойни машини, които да помогнат за възпирането на възможна руска агресия, пише Руски дневник.

Първата спирка на бригадата ще бъде Полша, а след това ще бъде разпръсната в седем страни – от Естония до България. Мисията планира да акостира и в страни като Естония, Латвия и Литва.

През миналата година американският министър на отбраната Аштън Картър заяви, че силите ще вземат участие във военни мисии в няколко натовски страни. Бен Ходжис, командващ сухопътните сили на НАТО в Европа, заяви, че разполагането на танкове е олицетворение на ангажимента на Вашингтон към съюзническите страни в осигуряването на тяхната защита.

САЩ планират да прехвърлят в Европа и бойна авиобригада. Дислоцирането на танковата бригада е част от операция "Атлантическа решимост", която цели американско военни присъствие на ротационен принцип в период от девет месеца.

Танковата бригада ще бъде със седалище в Полша, но ще се включи в различни военни учения на територията на балтийските страни.

Бундесверът съобщи, че по-голямата част от танковете ще бъдат транспортирани с влакове, но военни конвои ще преминат през няколко града, сред които и Хамбург.

"Фокс нюз" (Fox News) коментира, че бригадата ще бъде разположена в страни като Естония и България, където е налице безпокойство заради руските военни операции в региона.

Източник: Руски дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари