Американска банка към служителите си: "Без ваксина няма работа"

0
Ще допускат изключения по медицински, религиозни и други причини, като всеки случай ще бъде разглеждан индивидуално
Ще допускат изключения по медицински, религиозни и други причини, като всеки случай ще бъде разглеждан индивидуално Снимка: БГНЕС

Банката е първата голяма институция на Уолстрийт, която ще започне да следва подобна политика

Американската мултинационална инвестиционна банка "Ситигруп" (Citigroup) ще започне от 14 януари да прилага политиката "без ваксина няма работа", предаде БТА по информация на Ройтерс, като се позова на запознати източници. За подобна политика в банката за пръв път се заговори през октомври миналата година. 

Банката е първата голяма институция на Уолстрийт, която ще започне да следва подобна политика. Мярката е в контекста на желанието на финансовата индустрия да върне служителите си обратно по офисите въпреки разпространението на силно заразния вариант Омикрон.

От банката смятат, че е дошло времето да започнат да следват насоките на администрацията на президента Джо Байдън, изискващи всички държавни служители да бъдат напълно ваксинирани, тъй като правителството е "голям и важен" клиент на "Ситигруп", посочва шефът на отдел "Човешки ресурси" в банката Сара Уехтър в пост в "Линкдин" (LinkedIn).

От "Ситигруп" уточняват, че ще допускат изключения по медицински, религиозни и други причини, като всеки случай ще бъде разглеждан индивидуално.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари