Amazon заобиколи България и избра Румъния

0
Това е поредната инвестиция на голям американски технологичен гигант, която ни заобикаля
Това е поредната инвестиция на голям американски технологичен гигант, която ни заобикаля Снимка: CNBC

Amazon Web Services (AWS), облачното подразделение на американския технологичен гигант Amazon, обяви, че отваря своя първи офис в Букурещ, предаде SeeNews.

Тази стъпка е част от текущата инвестиция на AWS в Централна и Източна Европа, целяща компанията да разшири екипа си и да подкрепи нарастващия брой клиенти и партньори в Румъния, се казва в прессъобщение.

"В Румъния могат да бъдат открити висококвалифицирани и креативни IT специалисти, които говорят различни езици и разработват важни приложения. Освен това има и румънски компании, и бързо развиващите се стартъпи, които са водещи в дигиталните иновации", каза директорът на AWS за Централна и Източна Европа. ''Тъй като Букурещ, Клуж-Напока и Яш са сред най-бързо развиващите се IT центрове в Европа, Румъния е чудесно място за бизнес и с нетърпение очакваме да разширим присъствието си тук''.

Новият офис следва офисите на AWS Development Center през 2018 г. и Amazon CloudFront Edge Location през 2020 г. - и двата разположени в Букурещ.

През март Amazon обяви, че е в процес на откриване на три нови офиса в Румъния и планира да наеме над 500 души до края на тази година.

Toвa e пopeднaтa инвecтиция нa aмepиĸaнcĸи тexнoлoгичeн гигaнт, ĸoятo не е в Бългapия. Минaлaтa гoдинa Місrоѕоft вложи в Гъpция 1 млpд. eвpo в изгpaждaнeтo нa виcoĸoтexнoлoгичeн цeнтъp зa дaнни, пpeвpъщaйĸи страната в peгиoнaлeн oблaчeн xъб, припомня economic.bg.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари