Алтернатива на коремните преси

0
Храните се правилно, тренирате редовно
Храните се правилно, тренирате редовно

Храните се правилно, тренирате редовно, но все още не можете да видите плочките на корема ви? Отстранете четирите основни грешки, които се допускат в упражненията и прогресът бързо ще се види!
Малките грешки, които се допускат при изпълнението на движението водят до негативни резултати. Понякога тези грешки дори не се забелязват, но въпреки това те пречат на прогреса, пише framar.bg.

Заключване на краката
Много от трениращите си мислят, че когато правят коремни преси и краката им са заключени от помощник или в машината за коремни преси, това позволява съсредоточаване върху коремната стена, но това не винаги е вярно. Много вероятно е, при изпълнението да се получи издърпване с коленете или с тазобедрените флексори, вместо предимно с помощта на коремните мускули.

Решението
Легнете на наклонената лежанка с главата нагоре и се хванете за горната част. Изпълнявайте повдигане на краката, като това може да става докато те са свити в коленете или са изправени. Така акцентът ще бъде много по-силно насочен върху корема, вместо към бедрените флексори.

Прекалено много ротации
Много трениращи, в стремежа си към по-силни и добре оформени мускули на корема прибягват до твърде много упражнения с въртене, като заместител на традиционните движения. Туистовете са полезни, но трябва да се комбинират с традиционните коремни преси.

Решението
Вместо да се залага толкова много на ротационните движения за трениране на косите коремни мускули, по-добре се насочете към по-пасивни упражнения като Т-образен страничен мост, като едната ръка е изпъната и се използва за опора, а другата е във въздуха. Сменяйте постоянно ръцете, като направите 20 повторения без почивка в 5 серии.  

Скучни повторения
За да се постигне по-бърз растеж на мускулите в коремната област, постоянно трябва да се правят промени във вида на упражненията, както и броя на повторенията и на сериите. Никога не трябва да се оставя на едно ниво и да се правят скучни и еднообразни повторения.

Решението
Поставете си нови върхове, които трябва достигнете! Направете си преоценка и забравете за рутината. Опитайте нови упражнения, като например скален катерач на тренировъчна топка, движения за корем на TRX и други, които до този момент не сте опитвали.

Страхувате се от силовите упражнения
Може би избягвате по-силови движения и ги заменяте единствено с такива за корем? Така вие по-скоро лишавате тялото си от възможността да расте.

Решението
Клекът с щанга пред тялото, мъртвата тяга и раменните преси от стоеж са много сложни упражнения, които ангажират всеки сантиметър от коремната мускулатура. Тези движения могат много добре да оформят тази част от тялото и е голяма грешка те да бъдат избягвани. 

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари