Ало измамници изтеглиха кредит на името на възрастен мъж

0
Мошениците са изтеглили 2400 лева от банковата му сметка
Мошениците са изтеглили 2400 лева от банковата му сметка

Непозната жена го заблудила, че ако преведе 250 евро, ще натрупа дивидент

Мъж на 76 години е станал жертва на измама. Той предоставил личните си данни и на негово име е изтеглен кредит, както и пари от банковата му сметка. За това съобщават от ОД на МВР в Плевен.

Потърпевшият е подал сигнал вчера в полицейския участък в Тръстеник към РУ в Долна Митрополия.

Обяснил е, че от 12 декември към личния си мобилен номер и през приложение е получил множество обаждания от различни комуникатори на мобилен оператор. Непозната жена го излъгала, че ако преведе 250 евро, ще натрупа дивидент и ще може да изтегли безлихвен заем.

76-годишният мъж е изпратил снимка на личната си карта, идентификационни данни на кредитната си карта, както и пин код за интернет банкиране.

На 18 декември на негово име е отпуснат кредит от 2000 лева, който бил незабавно трансфериран. От личната му сметка били изтеглени 2400 лева и преведени по сметка в друга банка в България.

По случая е сезирана Районната прокуратура в Плевен. Образувано е досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари