Александър Николов: Загубихме едни 160 милиона лева, за които не се говори никъде

1
Хората протестират, защото никой нищо не им казва, заяви бившият министър на енергетиката
Хората протестират, защото никой нищо не им казва, заяви бившият министър на енергетиката Снимка: БГНЕС

Хората протестират, защото никой нищо не им казва, заяви бившият министър на енергетиката

"Има огромна вероятност да загубим средства по Плана за възстановяване и устойчивост в частта за териториално развитие и енергиен преход", заяви премиерът Николай Денков, след като Министерски съвет прие териториалните планове.

"Двете основни причини за това хората да излязат на протест са: Първо, текущото състояние на системата и начина, по който тя е оставена в текущия ѝ период и това, че през последните 3-4 месеци имаше тежка липса на комуникационна стратегия, обобщена визия за това как се трансформира региона на Стара Загора. Проблемът е, че никой не им казва, никой не говори честно с тях", коментира бившият министър на енергетиката Александър Николов, цитиран от Bulgaria ON AIR.

По негови думи основното забавяне на средства в България са по две линии. "Първо, през последната година няма привлечена нито една стратегическа инвестиция в сектора, нито една - нула. Второ, забавянето на парите в рамките на няколко милиарда, когато сравняваме с Гърция и Румъния, точно по 3 милиарда грубо, са само за 2022 година е разликите", каза още Николов.

Запитан дали ще загубим пари по ПВУ в енергийната част, той отговори: "Ние загубихме по време на служебния кабинет едни 160 милиона, които не се говорят никъде".

"Имаше едни разговори в парламента, които бяха свързани с това, че със сигурност март месец служебният кабинет ще предговори Плана за възстановяване на устойчивост. Нямаше промени по Плана за възстановяване и устойчивост, благодарение на това, че имаме решение на Народно събрание", обясни още Николов.

"В района, в който ние живеем, оперира "Електро Холд" като системен оператор. 58,5% от микса, който предоставя "Електро Холд", е въглищен. И това е в резултат на заповедта, която е подписана в края на мандата на служебния кабинет. 58,5% от домакинствата плащаме най-мръсния и най-скъпия ток", подчерта още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари