Енергийният министър: Говорих със Слави Трифонов, но е митология, че се спускат решения

1
Разговорите ни винаги свършват с "Направи това, което е полезно за хората", твърди Александър Николов
Разговорите ни винаги свършват с "Направи това, което е полезно за хората", твърди Александър Николов Снимка: bTV

„Лоялността е функция на най-скъпата стока – на доверието“.

С тези думи енергийният министър Александър Николов мотивира решението си да подаде оставка пред bTV.

„Аз в лично качество не съм се явявал на избори, не съм търсил обществено доверие. Съответно живеейки в парламентарна република с ясни правила, нямам право, след като има политическо решение, да го прекрачвам“, смята Николов.

Според него когато една толкова голяма група от хора му е гласувала доверие, като „Има такъв народ“, е нормално то да бъде съхранено и доизградено във времето.

„Разбрах за изтеглянето на министрите по време на среща, която беше за сътрудничество между Близкия изток, Африка и Европа на фона на енергийната криза“, поясни Николов. Той допълни, че въпреки оставката, работата продължава.

Говорих със Слави Трифонов, но част от митологията, че се спускат решения, що се отнася до енергетиката – имали сме ясни и кратки разговори и те започват и завършват с „Направи това, което е полезно за хората“, каза Николов за връзката му с лидера на ИТН.

Спекулациите, че се взимат едностранно решения, особено в оперативното управление на един или друг сектор, са безпочвени“, категоричен е енергийният министър в оставка.

Николов отказа да отговори директно дали министър-председателят Кирил Петков е разговарял с него и му е предлагал да остане на поста си. Въпреки това оценката на работата му за последните 6 месеца били положителна. Според него много коментатори в медиите са създали нереалистични очаквания към коалицията и работата на отделните министерства.

Относно коментарите в други медии, че Министерство на енергетиката е искало доставките на руски газ да продължат, Николов каза, че това няма как да се случи след като „Газпром“ е ненадежден партньор.

Няма друга ценност над човешкия живот. Докато се води война, докато партньорът ни е неустойчив и непредвидим, база за преговори просто няма“, каза Николов.

Той опроверга твърденията на Слави Трифонов, че от енергетиката са източени 4 милиарда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари