Полицаите: Вече не искаме оставката на Бъчварова

0
Полицаите отменят масовия протест, който бяха насрочили в деня на професионалния им празник - 5 юли
Полицаите отменят масовия протест, който бяха насрочили в деня на професионалния им празник - 5 юли Видео: News7

Ако директорът на Пожарната не си тръгне - напрежението ще ескалира отново!

Полицаите отменят масовия протест, който бяха насрочили в деня на професионалния им празник - 5 юли. Това съобщиха от Синдикалната ферерация на служителите в МВР в писмо, разпротстранено до медиите. По късно заместник-началникът на професионалната организация Илия Кузманов съобщи, че причина за решението на унифомените е възобновеният диалог с ръководството на Министерството.

На 19-тия ден от протеста служителите на МВР са получили покана от министър Румяна Бъчварова и екипът й за преговори.  Униформените оттеглят искането си тя да подаде оставка заради проблемите в системата.

Оказва се недоволството им може да се запали отново, ако директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. ком. Николай Николов не подаде оставка заради реформата при спасителните отряди и промените в смените на пожарните екипи. Самият той коментира, че няма намерение да подава оставка, ако тя не му бъде поискана от министъра на вътрешните работи.

Палатковият лагер на полицаите пред Народното събрание ще остане до средата на юли като знак, че не са се отказли от протестите.

Източник: news7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари