Александър Лукашенко: Беларус се готви за война

2
Лукашенко също добави, че Беларус не заплашва никого
Лукашенко също добави, че Беларус не заплашва никого Снимка: БГНЕС

Лукашенко също добави, че Беларус не заплашва никого

Президентът на Беларус Александър Лукашенко посети граничния град Гродно и заяви, че страната все още се готви за война, въпреки че не иска да воюва, предава "Украинская правда“, като се позовава на съобщение в сайта на Лукашенко, съобщи Фокус.

"Не вярвайте на никого, че искаме да се бием. Готвим се за война, говоря за това откровено. "Ако искате мир, гответе се за война" - това не го измислих аз. Това е много правилно казано“, заяви държавният глава.

В същото време той подчерта, че Беларус извършва необходимата подготовка преди възможен конфликт: подготвя съответните части, доставя различни видове въоръжение и оборудване на войските.

"Ако оттам (от неприятелски страни - бел. от сайта на Лукашенко) някой вие и ни критикува, знайте: постъпваме правилно. Ако там започнат да ни хвалят, това е катастрофа", заяви президентът.

Лукашенко също добави, че Беларус не заплашва никого: "Няма нужда да заплашваме никого. Не искаме чужда земя. Дай Боже да можем да обработваме тази (която имаме)".

Съобщава се, че Лукашенко е участвал в церемонията по полагането на капсула на строителната площадка на нова градска болница в граничния град Гродно и по този начин е дал "послание към страните, съседни на Беларус“.

Той също така заяви, че Беларус също копае земя край границата, но не окопи, а за строеж на лечебно заведение.

"Ние също копаем земята, като тях, много близо до границата. Само целите ни са съвсем различни. Те копаят там окопи, окопи срещу танкове и други неща, увеличавайки разходите за ударни оръжия. А ние тук насочваме две трети от бюджета на региона към социалната сфера. Искаме да градим нашето мирно бъдеще. Ние сме настроени само да създаваме“, завърши Лукашенко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Карлуковеца
    И аз пиша от отделението на лудницата за умствено изостанали третополови джендъри. С даскала сме в една стая!
  • 5
    3
    Жеко
    Човекът иска мир, тия гниди отдолу зоват, че бил за психиатрия. На кого да вярвам? Въпросът е риторичен.
  • -16
    2
    daskal
    Тези наистина са за психиатър и болница.
  • -13
    1
    Карлуковеца
    Най-добре за психиятрия да се готвите вие и престъпната върхушка от Маскве!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари