Александър Георгиев: Пожелавам си живот и здраве на моето семейство

1
23-годишният финансист извади Богоявленския кръст в Русе
23-годишният финансист извади Богоявленския кръст в Русе

23-годишният финансист извади Богоявленския кръст в Русе

Във водите на река Дунав скочиха 12 от първоначално записалите се 15 желаещи. Най-младият бе на 18 години.

Късметът се усмихна на Александър, който за първи път се включва в Богоявленския ритуал. Той е завършил Математическата гимназия в Русе, след което и престижно бизнес училище в Лондон. Избрал е да се върне в България и се надява примерът му да бъде последван от още млади хора.

„Пожелавам си живот и здраве на моето семейство и успехи на абсолютно всички, живот и здраве“, каза щастливецът.

Той сподели, че се е готвил две седмици заедно с останалите смелчаци на езерото в Лесопарка „Липник“ и в Дунава. Александър има опит, тъй като е плувал 10 години почти професионално, но едва сега е решил да опита късмета си.

Александър Георгиев получи от кмета на Русе Пенчо Милков като подарък халат и парична награда от 200 лв., икона от областния управител Данаил Ковачев и сребърно кръстче от митрополит Наум.

Преди скачането за кръста се състоя празничен водосвет, воден от Русенския митрополит Наум и свещеници от митрополията, които дойдоха с литийно шествие на брега на река Дунав. Владиката освети знамето и благослови строените военни и Младежкия гвардейски отряд. В церемонията участва и Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев.

За сигурността на скачащите за кръста следяха катер на Гранична полиция, водолази и екипи на БЧК, заедно с екипи на полицията. Всички желаещи да участват във ваденето на кръста преди това бяха тествани за алкохол и наркотици и прегледани от лекар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    10
    Додо
    Финансист, върнал се от Лондон, а? А работи ли нещо този или е син на баща си? Има и свестни върнали се, ама всичките са съвестни младежи и бачкат в София. Този си седи в Русе, не работи нищо освен ако не е в семейна фирма и през месец е на Бали или на Малдивите (само му отворете Инстаграм). Син на чий русенски мастит е това момче???
  • 5
    9
    до Константин от №4
    Коста, айде стига с тая завист и отвратителни злобни подмятания. На нас, българите, не ни трябват дяволи, които да ни ръчкат с жезъл в казана - такива като теб чудесно изземват техните функции. Имал упорство и мозък човека - учил в Лондон, на теб какъв точно ти е проблема - че ги нямаш ти ли? Или че не ти стиска да се хвърлиш във водите? Поздравления за младежа!
  • 3
    8
    Само Минавам
    Който си е приемал глупави забрани да си сърба собствената попара :D В противен случай ще покажат колко им е грижата за града, гражданите, законите и т.н. превзета държава!
  • 3
    7
    до Само Минавам
    направо си продължавай!
  • 2
    6
    Само Минавам
    На вниманието на Общинска полиция-Русе, в случай че не сте разбрали забранено е къпането в река Дунав от миналата година! Ако все още не е стигнало до Вас, санкциите са от 20 до 100 лева. Имате доказателство за нарушението на забраната в това видео и новината преди тази. Няма и незивсетни нарушители, добре се виждат разпознаваеми лица, като кмета, областният управиел и т.н. Настоявам, като гражданин на град Русе и съвестен данакоплатец, за незабавни действия от ваша страна по санкионирането на извършителите от клипа. На вниманието на Окръжна прокуратура - Русе: Няма ли да вземете отношение по чувството за безнаказаност, станало модел на поведение в града? Смятам, че именно прокуратурата трябва да бъде безкомпромисна към всеки, който се чувства недосегаем, проявява наглост, арогантност и неуважение към правилата в обществото. Благодаря за вниманието и очаквам реакция!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари