Ако си платиш, името ти няма да излезе в "Панамагейт"

0
Името на Батков в "Панама Гейт"
Името на Батков в "Панама Гейт" Снимка: Булфото

Името на Батков в "Панама Гейт"

Тодор Батков е имал акции в три офшорни фирми на Майкъл Чорни, но дяловете са прехвърлени отдавна на друго лице. Батков е държал акциите на тръст т.е. на доверие и е категоричен, че нито е влагал пари, нито е притежавал нещо за себе си. Това заяви той в интервю за Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Батков определя подхода на разкриването на българите, замесени в скандала като смущаващ и нечестен. Той призовава, българските журналисти да подходят честно и да посочат имената на всички българи, замесени в скандала. Адвокатът има съмнения, че е възможно неразкритите лица да сключат тайни договорки с журналистите и така да не бъдат разкрити.

Според Батков информацията с имената най-вероятно е изтекла от обиден или подкупен служител на "Мосак Фонсека" и предположи, че не е дело на службите, както и че не е опит за удар срещу Панама, защото тя не е голяма офшорна зона.

Адвокатът смята, че скандалът е финансиран от Сорос, като се позовава и на появилата се преди дни информация от "Уикилийкс".

За законността на офшорките

Батков е на мнение, че почти всички големи корпорации в световен мащаб имат офшорки. Според него в този тип фирми няма нищо незаконно, стига да е ясно какъв е произходът на парите.

За последствията от скандала

Панама най-вероятно ще загуби престиж като офшорна зона, а ЕС може би ще въведе по-сериозни рестрикции, но това в никакъв случай няма да доведе до изчезването на офшорките. За България Батков не може да дава прогнози, а в световен мащаб очаква някои политически лидери да се разделят с постовете си.

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари