BIRD: Парламентарен съветник на “Възраждане” с офшорки и 1,6 милиона дълг към НАП

2
Депутатката Елена Гунчева от “Възраждане” получава ценни съвети в сферата на “финанси, икономика и европейски фондове” от Стефан Бъчваров
Депутатката Елена Гунчева от “Възраждане” получава ценни съвети в сферата на “финанси, икономика и европейски фондове” от Стефан Бъчваров

Депутатката Елена Гунчева от “Възраждане” получава ценни съвети в сферата на “финанси, икономика и европейски фондове” от Стефан Бъчваров, който е назначен за неин нещатен парламентарен сътрудник.

Бъчваров е свързан с офшорка на Сейшелите и с 24 фирми, от които 5 имат над 1,6 млн. лв. задължения към НАП. Бъчваров преди време е бил активист на БСП, пише Bird.bg.

Гунчева описва пред “24 Часа” отношенията им така: “Познаваме се от много години, ползвала съм го като консултант по търговски дела като адвокат и знам, че мога да му имам доверие”. Депутатката нашумя след назначаването на доц. Атанас Мангъров за сътрудник по медицина, след като се разбра, че прокуратурата го проверява за всяване на паника сред населението.

Стефан Бъчваров е управител на 5 фирми със задължения към НАП в големи размери: ПУРА ВИДА 13 ЕООД с 594 хил. лв., ЗЕРО ГРУП ООД с 541 хил. лв., АЛЕСТРА ЕООД с 262 хил. лв., ВИНАРСКА ТЪРГОВСКА КОМПАНИЯ ЕООД с 172 хил. лв., и КУКИ ЕООД 72 хил. лв. В две от тях Бъчваров е едноличен собственик чрез друга негова фирма – Агенция Сити Консултинг ЕООД.

Общите задължения към НАП на фирмите управлявани от нещатния сътрудник в парламента са над 1 милион и 640 хиляди лв. Данните се засичат благодарение на информационната система на БРРД, която обединява различни публични регистри за проследяване на активите на властимащи и оперативно интересни лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари