Ако имате скрито заболяване, този тест ще ви покаже

0
Основната идея на доктор Аарау е да инструктира своите пациенти за това колко е важно да поддържат силно, здраво и еластично тяло
Основната идея на доктор Аарау е да инструктира своите пациенти за това колко е важно да поддържат силно, здраво и еластично тяло

Седнете. Станете. Повторете. Този тест е създаден от бразилския лекар Жил Аарау.

Той се използва при работа с атлети, за да се оцени тяхната еластичност и здравина.

По-нататъшното прилагане на този тест е стигнало до заключението, че той може да определи дали човек е в добро физическо състояние.

Резултатите от проучването върху прилагане на теста са публикувани преди повече от година в Европейски Журнал по Кардиология, пише "Фрамар".

Как да приложим теста?

Облечете си удобни дрехи и застанете в изправено положение.

Опитайте се да седнете на пода, без да използвате ръцете и краката.

Опитайте се да се изправите от пода, без да използвате ръце и крака.

Сядането и изправянето ви носят 10 точки (5 за сядане и 5 за изправяне). Премахнете по 1 точка от общия сбор, ако използвате ръка, коляно или лакът, за да си помогнете при осъществяване на теста. Извадете по 1/2 точка, в случай на загубено равновесие и неконтролируемо накланяне на тялото.

Неправилните движения могат да бъдат проследени на следното изображение.

Основната идея на доктор Аарау е да инструктира своите пациенти за това колко е важно да поддържат силно, здраво и еластично тяло, ако искат да имат дълъг и здравословен живот.

Хората, които отбелязват по-малко от 8 точки на теста, са два пъти по-уязвими към развитие на различни видове заболявания в сравнение с тези, които имат по-добри резултати.

Пациентите, получили 3 или по-малко точки са 5 пъти по-застрашени към болести, за разлика от тези, които имат повече от 8 точки.

Тестът е проведен върху хора на възраст от 51 до 80 години. За тези, които са под 50 години, тестът е невалиден, но може да бъде прилаган с цел, поддържане на здраво тяло.

Ако изпитвате трудност при осъществяване на този тест или резултатите от него са по-малко от 8 точки, трябва да обърнете внимание на здравословното си състояние.

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари