Как пореден шофьор падна в капана на фалшив резултат от тест за наркотици?

0
Мъж е платил близо 400 лева, за да му върнат книжката
Мъж е платил близо 400 лева, за да му върнат книжката Видео: NOVA

Мъж е платил близо 400 лева, за да му върнат книжката

Мъж е платил близо 400 лева, за да му върнат шофьорската книжка. В случая не става дума за подкуп, а за цената на един кръвен тест за наркотици.

Това се случило, независимо, че впоследствие резултатът се е оказал отрицателен и е оневинил младия мъж от Пловдив, който първоначално бил задържан от полицията. Това е поредна история за дълги месеци на чакане, преживени неудобства и проблеми в работата заради отнета книжка.

Когато стана ясно, че резултатите ми са отрицателни, започна едно още по-голямо ходене по мъките. След като чакахме прокурорското решение да излезе, трябваше да изчакаме да пристигне при нас. Но тъй като е с обратна разписка, не можех да го взема лично и няколко дни чаках „Български пощи” да го доставят. След което отидох в КАТ с първи опит да си взема книжката. Оттам казаха, че трябва да изчакам 14 дни, за да обжалвам, което е странно, защото нямаше какво да обжалвам”, разказва Иван Кръстев, цитиран от NOVA.

Изчакахме 14 дни. На втория опит ни отне около 3 часа, за да разберем, че трябва да платя сума за кръвния тест – 360 лева. Както и 18 лева за вземането на кръв в болницата. Тъй като не знаех на кого трябва да дам парите и по какъв начин, отново започна ходене по мъките. В крайна сметка 18-те лева не ги платих, защото се оказа, че когато ти вземат кръв в Спешно отделение, не се плаща”, сподели още потърпевшият.

Кръстев получил обяснение, че законът е такъв и когато тестът за наркотици е отрицателен, шофьорът трябва да си го поеме като разход.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари