Ако ДБ получи мандата, ще преговаря с досегашните партньори

1
Това заяви Антоанета Цонева
Това заяви Антоанета Цонева Снимка: БНТ

Диалог, търпение и научени уроци от допуснатите грешки е формулата на успеха за съставяне на правителство с третия мандат.

Това заяви Антоанета Цонева от "Демократична България" в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

"Трябва да си дадем ясна сметка, че трябва да се коригират съществуващите дефицити. Да се структурира добре процесът по взимането на решения, комуникацията между партньорите в управлението и да има ясен план - управленската програма между трите формации за първия мандат е много добра, към нея може да бъдат добавени и още неща." - заяви тя.

Ако от "Демократична България" получат третия мандат, ще преговарят с всички партньори от досегашното управление.

"Стратегията, която следва да приемем, трябва да отговаря на нуждите на времето - имаме тежки кризи: война на няколкостотин километра, енергийна криза, продоволствена криза в международен план, ако щете. Отговорът на тези задачи е търсене и взимане на решения и тук трябва разграничение - червени линии срещу решения. Четвърти предсрочни избори не са силно решение.", изтъкна тя.

Цонева допълни, че една много ясна програма с много ясни задачи и конкретни срокове би вдигнала много темпото на работа.

"Ние имаме нужда от по-високо темпо. Имаме и много голяма степен на готовност и затова не искаме да прекъсваме процеса. Съдебната реформа, например - някои закони вече са внесени, други са публикувани за обществено обсъждане. Има и други законопроекти, които засягат живота на хиляди хора. Всички тези неща са възможни да се случат, ако вдигнем темпото, повишим ефективността във взаимодействието и ясно и ефективно комуникираме с обществото защо правим едно или друго." - подчерта тя.

Антоанета Цонева беше категорична, че от "Демократична България" не търсят и няма да допуснат разговор за съвместно управление с ГЕРБ. Отрече и обвиненията за влияние на американския посланик върху политическата формация. Уточни, обаче, че когато е необходимо парламентът да вземе на решение, за което се изисква мнозинство от две трети - като изборът на Инспекторат и членове на ВСС, например, тогава и опозицията ще трябва да се включи.

Цонева определи петорната експертиза на снимките от спалнята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, за която говори чешкия евродепутат Томаш Здеховски, като лошо скроен ПР.

"Няма такава експертиза за снимките от спалнята. Това е доста зле скроена ПР акция с участието на евпродепутат от ЕНП." - изтъкна тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ;piu
    Нека да се каже истината - тази (не)демократична България е проект на цру на сащ и обслужва интересите на сащ, англия и франция! Водачите на тази "партия" са агенти/шпиони на тези 3 държави, получават $$ от нпо-тата на цру на сащ чрез чадъра им в България - "америка за България"! Правилното име на фондацията трябва да е "америка срещу България"! ифайло мирчефци и ристюфци са предатели на интересите на България, както и банкянският тулуп! Тези подчовеци нямат родина, имат изгода и обслужват сащ, англия и франция! Тези предатели скоро ще обяват война на Русия! Това е истината! Като агенти/шпиони на други държави - прокарват чужди интереси, а след срещите им с посланиците на тези държави - пак изпълняват тяхни нареждания срещу над 4000 лева, както посочи лена! Всички тези лица са българофоби/русофоби!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари