Христо Иванов: От ГЕРБ се бореха да запазят всеки косъм от главата на главния прокурор

1
Управлението на България трябва да спре корупцията, заяви съпредседателят на "Демократична България"
Управлението на България трябва да спре корупцията, заяви съпредседателят на "Демократична България" Видео: bTV

Управлението на България трябва да спре корупцията

"С думите си, че България ще бъде въвлечена във войната, ако предоставим оръжие на Украйна, Радев плаши българските граждани. По тази логика цяла Източна Европа и НАТО сега трябва да е във война с Русия. Абсурдно е." Такова мнение изказа в ефира на "120 минути" по bTV съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

По думите му Путин ясно е казал в последната си реч, в която обявява анексирането на украинските области, че Русия воюва срещу Запада и международния ред.

България има нужда да модернизира своята армия. На второ място ясно трябва да заявим къде стоим. Позицията, чрез която се опитваме да сме неутрални, ни отслабва, това ни прави най-слабото звено във веригата, смята Иванов.

Той коментира и причината, поради която никоя партия не иска да води разговори с ГЕРБ за съставяне на правителство.

Няма да стане, когато продължават да бъдат основен защитник на този модел и това статукво. Те трябва сами да убедят българското общество, че са престанали да бъдат този защитник. В предишния парламент се бореха да запазят всеки косъм от главата на главния прокурор, обясни Христо Иванов.

Иванов заяви, че "Демократична България" е готова за нови избори, но предупреди, че провеждането на пети избори не е добър сценарий за страната и трябва да се положат усилия за съставяне на правителство.

Но България не заслужава управление, което се основава на тежки безпринципни компромиси, защото имаме да решаваме сложни въпроси, поясни съпредседателят на ДБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Tyler
    Споко, в ДС така са го учили!
  • 2
    1
    Ти ли бе
    Христо Бойкикев - внук на комунисти партизани и семейство на комунисти. И ти ще ми говориш за демокрация, отврат
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари