Ахмет Давутоглу получи мандат за съставяне на преходно правителство в Турция

0
Ердоган призова за нови избори след два месеца на преговори между парламентарно представените партии
Ердоган призова за нови избори след два месеца на преговори между парламентарно представените партии Снимка: ЕПА / БГНЕС

Турският президент Тайип Ердоган връчи на премиера Ахмет Давутоглу мандат за образуване на временно правителство, което ще доведе страната до нови избори, обявиха от офиса на президента, съобщи.

Ердоган официално призова за нови парламентарни избори късно в понеделник в широко очаквано ход след двумесечните безплодни преговори между основните партии.

Давутоглу разполага с 5 дни, за да състави новия кабинет.

Двете опозиционни партии - кемалистката Народнорепубликанска партия и Партията на националистическото действие - обявиха, че няма да участват в преходния кабинет.

Давутоглу заяви,че ще внесе предложение за министерство и на прокюрдската Партия на демократичните народи, с която преди това отказа да проведе консултации в рамките на мандата, првдаде БТА.

Според коментари в медиите преходното правителство вероятно ще бъде съставено от технократи, което ще се случи за пръв път от 1961 година насам. Турският президент Тайип Ердоган даде на премиера Ахмет Давутоглу мандат за образуване на временно правителство, което ще доведе страната до нови избори, обявиха от офиса на президента "Ройтерс".

Ердоган призова за нови избори след два месеца на преговори между парламентарно представените партии, които не доведоха до компромисно решение.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари