Агропарад в русенско село

4
Китното селце е разположено в самото сърце на Природен парк Русенски Лом
Китното селце е разположено в самото сърце на Природен парк Русенски Лом Видео: АГРО ТВ

Агропарад дойде и в русенското село Нисово при винопроизводителя Димчо Райнов.

Да си земеделец е призвание, но за да гледаш лозе се иска мерак и любов към природата. Всеки, попадал някога в Нисово ще се съгласи, че тук е точното място за винопроизводство. Китното селце е разположено в самото сърце на Природен парк Русенски Лом, а реката, минаваща през каньона дава името му – от „исо“, в превод студена, бистра вода, разказва АГРО ТВ. Цялата долина е обградена с величествени скали, които пазят лозята от студените ветрове.

Димчо Райнов започва семейното земеделие през 1998 г., а досегът му с виното е години по-рано. След Винпром Русе стопанинът е директор и на предприятието в Силистра, в последствие е представител на френска фирма за производството на лозов посадъчен материал.

Икономическото му образование, разбира се помага в управлението на бизнеса. Често пътува до Франция, където научава много за лозарството.

Именно синовете му са хората, които надделяват и семейната изба вече е факт. И двамата наследници избират образование в сферата на енологията и агрономството.

Започва с 1000 дка земеделски земи и около стотина дка лозя. Днес обработва над 4500 дка със слънчоглед, пшеница и царевица и 800 дка лозя.

Източник: АГРО ТВ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари