Афганистанско момиче застреля талибани, убили родителите му

7
Афганистанските военни са завели смелата Гюл и по-малкия ѝ брат на „по-безопасно място”
Афганистанските военни са завели смелата Гюл и по-малкия ѝ брат на „по-безопасно място”

Афганистанско момиче застреля с автомат АК-47 двама радикални талибани и рани няколко други бойци, след те като убили родителите ѝ каза шефът на местната полиция в интервю за АФП

Инцидентът е станал в село в афганистанската провинция Гор. Талибаните нахлули в дома на момиче, на име Камар Гюл, на около 14 години, търсейки баща ѝ заради подкрепата му към официалното правителство на страната, разказва Vesti.bg

Талибаните извели бащата на семейството от къщата и го убили. Майката на момичето, която се опитвала да защити мъжа си, също била убита от бойците.

„Камар Гюл, която била в къщата, взела автомат Калашников, който принадлежал на нейното семейство и първо застреляла двамата талибани, убили родителите ѝ, а след това ранила още няколко от техните бойци”, каза шефът на местната полиция.

Говорител на губернатора на провинцията заяви, че сега афганистанските военни са завели Гюл и по-малкия ѝ брат на „по-безопасно място”.

В Афганистан има конфронтация между правителствените сили и бойците на радикалното талибанско движение, които преди това завзеха значителна територия в селските райони на страната и започнаха офанзива върху големи градове.

Влиянието на терористичната група „Ислямска държава” (ИД) също се увеличи в страната. Афганистанските национални сили за отбрана и сигурност провеждат съвместни антитерористични операции в цялата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари