Хиляди подписаха петиция срещу родителите, оставили детето им да влезе в клетката на горила

2
Над 6 хиляди души вече подписаха петиция с искане да бъдат наказани родителите, които са оставили детето си без надзор в зоопарка
Над 6 хиляди души вече подписаха петиция с искане да бъдат наказани родителите, които са оставили детето си без надзор в зоопарка Видео: WLWT

Широк отзвук причини в САЩ умъртвяването на мъжка горила в зоологическата градина в Синсинати (щата Охайо) заради попаднало при нея дете.

Над 6 хиляди души вече подписаха петиция с искане да бъдат наказани родителите, които са оставили детето си без надзор в зоопарка, информира БГНЕС.

Горилата загина заради това, че родителите на детето не го наблюдаваха. В противен случай то не би успяло да влезе в клетката Тези родители трябва да поемат отговорността за това, че са оставили детето без надзор", се подчертава в петицията "Справедливост за Харамбе” пусната в интернет.

Аналогично искане във „Фейсбук” вече получи над 2 милиона харесвания.

Както вчера ви съобщихме служители от зоопарка в американския град Синсинати трябваше да застрелят мъжка горила, след като в клетката й попадна 3-годишното момче. Както поясни директорът на парка Тейн Мейнърд момчето прекачило през оградата и попаднало във волиерата. Известно време огромното животно държеше до себе си малкото дете в плитките води на изкуственото езеро. След това 17-годишната горила хвана викащото момче и опита да го понесе. Тогава служители по сигурността убиха примата.

Това стана около 10 минути след като детето влезе в зоната на маймуната. Детето бе настанено в болница, но получените рани не застрашават живота му.

Мейнър заяви, че групата за реагиране в зоопарка е решила да застреля, а не да присипи животното, защото успокоителното нямало да му подейства веднага, което можело да се окаже фатално за детето.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари