Проверяват югославска връзка в разстрела на Алексей Петров

1
Стрелецът използвал боеприпаси за постигане на бърза смърт
Стрелецът използвал боеприпаси за постигане на бърза смърт Снимка: БГНЕС

Стрелецът използвал боеприпаси за постигане на бърза смърт

Разследващите проверяват югославска връзка в разстрела на бизнесмена и бивш агент на службите Алексей Петров, съобщава „Телеграф“. Според криминалистите използваното оръжие най-вероятно е ловна карабина югославско производство „Застава“, използваща системата „Калашников“. Оръжието е с калибър 7,62 mm и на практика това е уголемен АК.

Експерти коментираха, че този вид оръжие, снабдено с добра оптика, е функционално много добро.

Интереси

Петров е улучен два пъти - в тялото и в главата, по-точно в областта на окото. Проектилът е минал през тялото му и е засегнал вървящата успоредно с него треньорка по тенис Мирослава Михайлова. По данни от изготвената вече експертиза става ясно, че стрелецът е използвал специални муниции - т.нар. патрони хидрошок.

Този вид боеприпаси са създадени за постигане на максимален смъртоносен ефект, или с други думи - бърза смърт, обясниха експерти. Продължава да няма официална информация за версиите и причините за покушението, както и кои са предполагаемите извършител и поръчител. От МВР бе лансирано единствено, че се работи по версии, свързани с отмъщение или финансови дългове.

Фатално

Проверява се вероятността килърът и неговият помагач да са се насочили към съседна Сърбия. Според оперативни сведения най-вероятно са се оттеглили през прохода Петрохан, след което са хванали към западната граница по един от добре разработените канали за мигранти.

Не се изключва вероятността изпълнителят на мократа поръчка да е от някоя от държавите от бивша Югославия.

Криминалисти определят убийството на Алексей Петров като класическо поръчково престъпление.

Навиците на жертвата са били проучвани минимум два месеца, имало е предварително отиграване на ситуацията, стрелбата и пътя за оттегляне. Разследващите са категорични, че Петров силно е подценил ситуацията и не се е чувствал застрашен. Убитият се слави като един от водещите експерти по сигурност у нас. Запознати твърдят, че през годините често е сменял охраната и автомобилите, с които се е придвижвал. Самостоятелните разходки в планината, които е предприемал в последно време, очевидно показват, че е имал усещане за сигурност, което в случая се е оказало фатална грешка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Срам
    Какво друго освен милиционерското училище е завършил Алексей Петров за да бъде преподавател.Защо докато беше жив не се написа нищо за произхода му и отношенията с роднините?След всичко казано научено за него сега национален герой ли трябва да бъде направен?Такива хора ли трябва да диктуват и налагат начина на живот и политическите процеси в България?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари